Sneijder nem lett volna ideális a United számára

Sir Alex Ferguson nem hiszi, hogy Wesley Sneijder lett volna a tökéletes ember, hogy kitöltse a Paul Scholes visszavonulásával keletkezõ ûrt.


A holland játékossal szinte az egész nyári átigazolási szezonban a címlapon foglalkoztak a pletykalapok, miután eléggé élénken szóba került a Manchester Unitedhez való igazolása, ugyanis számos szakértõ szerint Sir Alex Fergusonnak szüksége volt egy kreatív irányító középpályása a visszavonuló Paul Scholes pótlására.

 

Ennek ellenére az ügybõl végül semmi konkrétum nem lett, most pedig Ferguson felfedte, hogy nem teljesen olyan játékosra gondolt, mint Sneijder, amikor a nyáron középpályást szeretett volna igazolni.

 

Bár a United skót menedzsere továbbra is fenntartja, hogy nagyon nagyra becsülni Wesley Sneijdert, és amit az Interben elért, azonban úgy érzi, hogy csak a Barcelona duója, Xavi és Andres Iniesta lenne képes hasonlóan teljesíteni, mint Paul Scholes.

 

"Sneijder nem ideális helyettese Paul Scholesnak" - kezdte Sir Alex Ferguson.

 

"Õ egy fantasztikus játékos, de õ nem az volt, akit mi kerestünk Scholes pótlására. Csak Xavi és Iniesta hasonlítató Scholeshoz."

 

 

Ferguson mindig is híres volt arról, hogy hajlandó bizalmat szavazni a fiatal tehetségeknek, és ennek bizonyítékaként a középpálya közepén két ilyen játékos kapott eddig szerepet Anderson és Tom Cleverley személyében.

 

A lassan már 25. éve a manchesteri kispadon ülõ edzõlegenda elmondta az olasz média munkatársainak a római Tor Vergata Egyetem díjátadó ceremóniáján , nagyon élvezi, hogy új csapatokat építhet az Old Traffordon.

 

"Ez számomra nagyon könnyû feladat, mert mindig elõre tekintek" - tette hozzá.

 

"Nem kérdezi kérdés tárgyát, hogy ki a Manchester United menedzsere. Én vagyok az ma, holnap és holnap után is."

 

"Rövid, és hosszútávon is gondolkodhatok, ami a munkát illeti. Természetesen nagyon nehéz elvonatkoztati egy játékostól, akivel nagyon közeli viszony fûz."

 

"De a fiatal játékosokra kell koncentrálnom, és ki kell próbálnom más csapatokat is, hogy a tapasztaltakkal egyenértékû, vagy akár jobb megoldást tudjak találni azt követõen, ha valaki távozik."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!