Visszatérhet a kezdõbe a tapasztalat

Jövõ héten rajtol a Bajnokok Ligája idei szezonjának csoportköre, ahol a Manchester United régi jó ismerõsével, a Benficával kezdi meg a sorozatot - amely mérkõzésen szükség lehet a tapasztalt, sokat látott öreg rókákra is.


Elképzelhetõ, hogy Rio Ferdinand fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot a Manchester United 30-as évei körül járó játékosaival megerõsített csapatában, amikor a Vörös Ördögök megkezdik szereplésüket a Bajnokok Ligájában, méghozzá az idegenben mindig veszélyes Benfica ellen Lisszabonban.

 

Az elõzõ szezon Wembleybeli döntõseinek jövõ héten szerdán van jelenésük a portugál fõvárosban, az Estadio da Luzban, ahol elképzelhetõ, hogy az elmúlt hetekben látott fiatal csapathoz képest olyan játékosok lépnek majd pályára, mint a már fentebb említett Rio Ferdinand, illetve Ryan Giggs és Dimitar Berbatov.

 

Ferdinand még a West Bromwich Albion elleni bajnoki idénynyitó mérkõzésen szenvedett térdsérülést, amely így megnyitotta az utat a csapatbakerüléshez Phil Jonesnak, amely által nem csak a Unitedben kell visszaszereznie a helyét a 32 éves egykori Leeds játékosnak, hanem a válogatottban is, ugyanis a nyári szerzemény pazar teljesítményére Fabio Capello is figyelmes lett.

 

A kispadon már ott ülhetett, ám nem került bevetésre az Arsenal 8-2-es megsemmisítõ legyõzése alkalmával, ugyanis a válogatott mérkõzések elõtti utolsó találkozón a Jones-Evans kettõs remekelt.

 

Pedig Ferdinand az elõzõ szezonban a Vörös Ördögök alapemberei közé tartozott, például játszott a Barcelona ellen elveszített BL-döntõn is.

 

 

Csakúgy, mint Ryan Giggs, aki ebben a szezonban még egy alkalommal se lépett pályára kezdõként Sir Alex Ferguson csapatában. A 37 éves veterán egyelõre két csereként abszolvált mérkõzést tud felmutatni a Tottenham és az Arsenal ellen.

 

Dimitar Berbatov kénytelen volt csak a lelátóról nézni a májusi, Londonban rendezett kupafinálét, és mivel Danny Welbeck parádés párost alkottott idén eddig Wayne Rooneyval - amíg a manchesteri származású csatár meg nem sérült - plusz Javier Hernandez is felépült agyrázkódásából, a 30 éves tavalyi gólkiránynak mindösszesen egy csereként kapott bõ 20 perc jutott a West Brom ellen idén.

 

Valószínûleg a száz százalékos bajnoki idénykezdetet követõen Sir Alex Ferguson nem bojgatja meg a fiatal erõkbõl álló, eddig nagyon is sikeres kezdõcsapatát, szombaton a Bolton Wanderers ellen, de azt követõen lehetõséget biztosíthat az idõsebb korosztálynak, hogy a kissé berozsdásodó tagjaikat alaposan megmozgassák az egyáltalán nem könnyed szórakozásnak ígérekezõ lisszaboni éjszakában.

 

Bár Darren Fletcher nem tartozik a 30 körül korosztályhoz, ennek ellenére õ is a Benfica ellen léphet pályára elõször ebben az idényben hosszú kihagyást követõen.

 

Fletcher, aki az elmúlt napokban két mérkõzést is végig játszott a skót válogatott színeiben, a Sólymok ellen léphet pályára azt követõen, hogy legutóbb májusban, a Blackburn Rovers ellen szerepelhetett a Unitedben.

 

Te mit gondolsz a csapat Benfica elleni várható megbojgatásáról, és a tapasztaltak elõtérbe kerülésérõl?


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!