Ferguson támogatja a válogatott meccsek csökkentését

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson hangot adott támogatásának, amelyet az egy szezonban lejátszott válogatott mérkõzések számának csökkentésére életrehívott vitához ajánlott fel.


Ennek ellenére a skót edzõlegenda szerint az európai topklubok számára az legalább ugyanekkora probléma az egyes válogatott mérkõzések idõzítése.

 

Mindez azért került most terítékre Sir Alex Fergusontól, mert a héten az Európai Klubok Szövetsége felszólította az illetékes futballszövetségeket, hogy csökkentsék az évenkénti 11 mérkõzésszámot hatra.

 

Legfõbb érvként azt hozták fel, hogy az amúgy is rengeteg mérkõzés mellé szinte teljesen feleslegesen rendeznek barátságos-mérkõzéseket, és úgy gondolják, hogy az egész rendszert át kell alakítani, biztosítva ezzel azt, hogy a klubok jobban profitáljanak abból, hogy játékosokat nevelnek ki.

 

Bár ezzel a nézõponttal semmilyen problémája nincs Fergusonnak, ennek ellenére a Manchester United menedzsere úgy érzi, a problémák mélyebben gyökereznek.

 

Annak ellenére, hogy igazán soha nem okozott számára problémát az Afrikai Nemzetek Kupája, tudja, hogy néhány klub mekkora problémákkal néz szembe, amikor számos játékosuk eltûnik egy hónapra a szezon közben.

 

És bár a Copa America nem jelent hasonló problémát, Ferguson rámutatott ennek a sorozatnak is a negatív, zavaró hatására, ami a felkészülési-idõszakot hátráltatja, így szerintem ezen is ugyanúgy változtatni kellene.

 

 

"A mérkõzések számát tekintve mindig is azt hangoztattuk, hogy túl sok válogatott mérkõzést rendeznek" - kezdte.

 

"A klub oldaláról nézve egyértelmûen ellene vagyunk ennek."

 

"De nem csak a válogatott meccsek száma jelent problémát, hanem a mérkõzések naptári idõzítése is. Ez is az érdekek konfliktusát okozza."

 

"Ott van az Afrikai Nemzetek Kupája, és a Copa America. Ezek a sorozatok mindig különösen nagy problémát jelentenek a csapatok számára."

 

"Néhány klub akár három-négy játékosát is elveszítheti januárban."

 

"És mivel a Copa Americát idén nyáron tartották, amikor azok a játékosok visszatértek, akik ott részt vettek, egy ideig nélkülöznöd kellett õket, hogy behozzák a lemaradásukat a felkészülésben."

 

"Idõrõl-idõren nehezebb ezeket a dolgokat kezelni. Csak meg kell számolni hány mérkõzést játszanak, meg milyen hõmérsékletben, és láthatod, hogy kénytelen vagy nekik pihenõt adni." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!