Cleverley hálás Roberto Martineznek és a Wigannek

A Manchester United középpályása, Tom Cleverley szerint 'hatalmas elismerés' jár Roberto Martineznek, a Wigan menedzserének azért, hogy õ most már az angol válogatott ajtaján kopogtat.


Miután Jack Wilshere Boltonnál eltöltött fél szezonja állandó kezdõcsapatbeli tagságot ért az Arsenalban, ahonnan aztán beverekedte magát Fabio Capello elképzeléseibe, Tom Cleverley hasonló utat járt be egy évvel késõbb.

 

Azt követõen, hogy egy évet töltött el kölcsönben a kiesés elöl menekülõ Wigan Athleticben, a DW Stadiumból visszatért az Old Traffordra, és állandó helyet szerzett magának a Manchester United kezdõcsapatában.

 

Ráadásul még nem is kellett kezdõként pályára lépnie ahhoz, hogy bekerüljön az angol válogatottba, ugyanis a Community Shielden pályán töltött egy félidõnyi játékperc alatt sikerült meggyõznie Fabio Capellott, aki be is hívta a Hollandia ellen végül elmaradt barátságos mérkõzésre készülõ keretébe.

 

Azóta három mérkõzésen lépett pályára kezdõként a bajnokságban, amellyel tovább erõsítette a róla amúgy is rendkívül kezdvezõ képet, és ha ilyen ütemben fejlõdik tovább, akkor az idei év végére állandó tagja lehet az angol nemzeti tizenegynek.

 

Ez pedig az a helyzet, amelyrõl Cleverley mindig is álmodott. Azonban a 22 éves játékos nem felejtette el, hogy ki segített neki abban, hogy ez az egész létrejöhessen.

 

"Hatalmas érdemei vannak Roberto Martineznek" - kezdte az ifjú középpályás.

 

"Õ tett engem naggyá."

 

"Tapasztalat szemontjából nagyon jó volt, hogy a Wiganben játszhattam. Az, hogy állandóan eredménykényszer volt, még akkor is, ha a táblázat egészen másik felérõl is volt szó, hatalmas segített nekem abban, hogy az idei évben a United csapatába tudtam beverekedni magam."

 

"Fél szemmel mindig követem a Wigan eredményeit."

 

 

A lancashirei kiscsapatnál eltöltött idõ azt is jelenti, hogy Cleverley nem fog megijedni akkor, amikor holnap a Bolton fiziális játékstílusával találja magát szemben a Reebbok Stadiumban rendezendõ bajnokin.

 

"Ez volt az egyik legfõbb oka, hogy a Wiganhez igazoltam kölcsönbe" - tette hozzá.

 

"Megvolt a lehetõségem, hogy olyan csapatok ellen játszak, mint a Bolton vagy a Stoke, akik sokkal fizikálisabb játékstílust képviselnek a Premier Leagueben, mint a többi csapat."

 

"Akármivel találom magamat szembe, semmi nem tud meglepni már ebben a bajnokságban."

 

A kiesés ellen harcolni egyértelmûen reménytelenebb helyzetet eredményez egy játékos számára, mintha valaki a bajnoki címért küzd. Azonban Cleverley megértette, hogy a táblázat elején szereplõ csapatnál sokkal kevesebb az elkövethetõ hibák száma.

 

"Itt egészen más nyomás van a játékosok vállán. Minden mérkõzésen úgy vágunk neki, hogy gyõznünk kell. A holnapi mérkõzés nagyon kemény lesz, de ha jól játszunk, biztos vagyok benne, hogy pozitív eredményt tudunk elérni."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!