Ferguson Hernandezt élteti

Javier Hernandez ugyanott folytathatja idén, ahol a tavalyi szezonban abbahagyta, legalábbis Sir Alex Ferguson tippje szerint.


Miután Danny Welbeck térdsérülés miatt nincs bevethetõ állapotban, ezért valószínûleg Javier Hernandez elõször lépet pályára kezdõként a Premier League idei szezonjában, amikor a Manchester United a Reebok Stadiumba látogat a Bolton Wanderers vendégeként.

 

Azt követõen, hogy tavaly még szinte alig ismerték az Old Traffordon, így keveset vártak tõle bemutatkozó évében, idén minden szem a mexikói támadóra szegezõdik majd.

 

Azonban nem lesz könnyû reprodukálnia tavalyi formáját, ugyanis 20 gólt szerezni a United színeiben, illetve gólkirályként megnyerni a mexikói válogatottal az Aranykupát nem mindennapi eset.

 

Ennek ellenére Sir Alex Ferguson megvan róla gyõzõdve, hogy lehetséges a korábbi forma szintentartása.

 

 

"Ha megfigyeljük ezt a fiút, láthatjuk, hogy a tizenhatoson belüli mozgása egészen kivételes" - kezdte a skót menedzser.

 

"Az összes létezõ jelenlegi, és egykori játékosom közül az õ döntéshozásban mutatott tudatossága, illetve helyezkedése kimagasló."

 

"Nem számítok semmilyen problémára a második szezonjában, mert ha ilyen képességekkel rendelkezel, akkor továbbra is nagy problémákat tudsz okozni a védõk számára."

 

Annak ellenére, hogy számos nagynevû játékos áll bevetésre készen, Ferguson jelenlegi, fiatalos kezdõcsapatán nem igen kíván változtatni.

 

Rio Ferdinand és Dimitar Berbatov csak a kispadról sóvároghattak, hogy bárcsak lehetõséget kaphattak volna az Arsenal történelmi szétzúzásába, a csapatkapitány, Nemanja Vidic még ágyproblémákkal küzködik, míg Michael Carricknek is türelmesen kénytelen kivárni a maga idejét.

 

"Amikor fiatal vagy, akkor 100 kilómétereket akarsz futni a meccseken" - tette hozzá Sir Alex.

 

"Mindig csak a labdát akarod. Így tudnám bemutatni a fiatal játékosokat. Õk lelkesedést, és energiát hoznak a játékunkba, koruknál fogva."

 

"Mikor elérik huszas éveik közepét, sokkal jobban tudatában vannak a játékuknak, jobban idõzítenek, képesek kontrollálni az energiájukat, mert már sokat tapasztaltak az évek során."

 

"Amíg fiatalok, addig hagyjuk õket, hogy járják a saját útjukat. Ez nem jelent problémát számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!