Bolton Wanderers 0-5 Manchester United

Újabb gólzáporos gyõzelmet aratott a Manchester United, ezúttal a Bolton csapatát gázolta el.


A Premier League negyedik fordulójának szombati zárása igazán remekre sikerült a Vörös Ördögök számára, hiszen ott folytatták, ahol az Arsenal ellen befejezték.

A csapatok:

Bolton: Jaaskalainen - Boyata, Cahill, Knight, Robinson - Eagles, M. Davies, Reo-Coker, Petrov - K. Davies, Klasnic
Cserék: Bogdán, N'Gog, Muamba, Tuncay, Wheater, Kakuta, Pratley

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Evans, Evra - Nani, Cleverley, Anderson, Young - Rooney, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Carrick, Park, Giggs, Berbatov, Fabio, Smalling


A Bolton hazai pályán korábban megszorongatta a Manchester Cityt, a United már sokkal nagyobb falat volt számukra.

A vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést, Nani adott be remekül, a rövidre érkezõ Hernandez két méterrõl pöckölt a kapuba, 0-1.

 


Két perc múlva akár egyenlíthetett volna a Wanderers, Petrov ívelt a kapu elé, Davies fejelhetett közelrõl, fejese után a United kapuja elõtt hatalmas kavarodás volt, a labdára Eagles csapott le, közeli lövését azonban Rooney mentette a gólvonal elõtt.

Kevin Davies - és a hazaiak több játékosa - ámokfutásba kezdett, áldozata Tom Cleverley lett, akit a 8. percben már le is kellett cserélni, helyére Michael Carrick érkezett.

Az elsõ 15 perc után Klasnic fordult le Ferdinandról, majd 18 méterrõl kapura lõtt, de Gea látványos védéssel hárított.

Húsz perc után a United megduplázta elõnyét, Jones jobbról nagyon jó labdát adott Rooneynak, aki 3 méterrõl passzolt a kapuba, 0-2.

Öt perc múlva ismét Jones volt a fõszereplõ, kiválóan indult meg, lerázott két védõt, majd az öt és feles sarkánál Knight mellett is elvitte a labdát, lövését azonban Jaaskalainen blokkolta, ám a kipattanó pont Rooney elé került, aki könnyedén a hálóba helyezte a játékszert, ezzel már 0-3 volt az állás.

Egy perccel késõbb ismét gy jó Nani beadás szállt a kapu elé jobbról, Hernandez be is lõtte, ám mivel lesen állt a mexikói, így a gól érvénytelen.

Komoly elõnye tudatában a vendégek kissé visszaálltak, a Bolton próbálkozott lövésekkel, ám igazán veszélyes helyzetet képtelenek voltak kialakítani. Így szünetre maradt a három gólos manchesteri elõny.

A fordulás után a hazaiak próbálkoztak elõször, Klasnic és Davies azonban nem állította nehéz feladat elé a United kapusát.

Nem tartott sokáig a boltoni lendület, a vendégek egyre inkább visszavették az irányítást. Az elsõ igazi nagy helyzet Anderson elõtt adódott, aki jobb szélrõl végezhetett el szabadrúgást, amit a hosszú felsõbe próbált lõni, ám Jaaskalainen nagyot mentett.

A finn kapus nem sokkal ezután hatalmasat bakizott, de Gea kirúgása Hernandez elõtt ért földet, aki a rosszul kifutó boltoni kapus mellett elvitte, de túl sokat várt és végül az egyetlen védõt sikerült eltalálnia, aki a kapu elõtt állt.

Ám egy perccel késõbb nem hibázott a mexikói. Egy jobb oldali szöglet után Carrick lövése pattant le a védõkrõl pontosan Javier elé, aki közelrõl könnyen szerezte meg saját maga második, csapata negyedik gólját.

Az ötödikre sem kellett sokáig várni, a csereként beálló Giggs varázsolta a labdát Nani lábára, aki okosan visszagurított az érkezõ Rooneynak. Wayne 16 méterrõl lõtt, megszerezve mai harmadik, idei 8. gólját.

 


Ezzel a gyõzelmével továbbra is elsõ a United, hiszen jobb a gólaránya, mint a szintén 12 pontos Manchester Citynek.


Premier League, 4. forduló
Bolton Wanderers 0-5 Manchester United
Reebok Stadium, 25944 nézõ

Vezette: André Marriner


Bolton: Jaaskalainen - Boyata, Cahill, Knight, Robinson - Eagles(Pratley 61.), M. Davies, Reo-Coker, Petrov - K. Davies(N'Gog 65.), Klasnic(Tuncay 75.)
Cserék: Bogdán, Muamba, Wheater, Kakuta

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Evans(Smalling 61.), Evra - Nani, Cleverley(Carrick 8.), Anderson, Young(Giggs 61.) - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Lindegaard, Park, Berbatov, Fabio


Gólszerzõk: Rooney 20', 25', 68', Hernandez 5', 59'


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Phil Jones


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!