Ferguson: Rooney a mi Pelénk

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United csatárát, Wayne Rooney csakis a legendás brazil csatárral, Pelével lehet egy lapon emlegetni.


Miután a Vörös Ördögök a Benfica ellen kezdik meg idei menetelésüket a Bajnokok Ligájában, azt követõen, hogy tavaly döntõt játszottak, a portugál csapat edzõje, Jorge Jesus arról beszélt, hogy a manchesteriek csatára, Wayne Rooney "sokkal inkább brazil vagy argetin", mint angol.

 

Nos saját menedzserének, Sir Alex Fergusonnak is megvan a saját maga párhuzama vele kapcsolatban.

 

"Nézzük csak meg Pelét" - kezdte a skót menedzser.

 

"Õ egy nagy aggresszív támadó volt, aki emellett nagyon odafigyelt magára. Mint ahogy Rooney. Vannak köztük hasonlóságok erõnlétüket, eltökéltségüket, és sebességüket tekintve."

 

"De õ fehérbõrû, teljesen fehér."

 

 

Ferguson úgy hiszi, Rooney gyõzelmi vágya, munkabírása, és tehetsége kiemelkedik a Premier League többi játékosához képest, ráadásul az idei szezonban már négy mérkõzésen 8 gólt szerzett a bajnokságban, amely õt a legjobb brit játékosok közé emeli.

 

"Wayne egy tipikus brit játékos. De vannak olyan brit játékosok, akiknek olyan nagyszerû képességeik vannak, amelyek naggyá teszik õket."

 

"Ott van Paul Gascoigne, George Best, Denis Law, és Bobby Charlton."

 

"A hasonlóság az, hogy ez a fiú is ugyanolyan lelkes, mint õk. Mindig játszani akar. Hihetetlen állóképessége van. Plusz extrákkal rendelkezik a tehetsége mellett."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!