Leeds United 0-3 Manchester United

Könnyed, magabiztos játékkal nyert õsi riválisa ellen a Manchester United és bejutott a Ligakupában a legjobb 16 közé.


Felforgatott csapattal kezdte meg a Manchester United a Ligakupa sorozatát, ám végül magabiztos játékkal, három gólos gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök.

A csapatok:

Leeds: Lonergan - Lees, O'Dea, Bromby, White - Snodgrass, Clayton, Howson - Keogh, McCormack, Becchio
Cserék: Rachubka, O'Brien, Vayrynen, Brown, Forssell, Nunez, Tayor

Manchester: Amos - Valencia, Carrick, Fryers, Fabio - Giggs, Park, Macheda, Diouf - Owen, Berbatov
Cserék: De Gea, Welbeck, Brown, Keane, Thorpe, Pogba, Cole

Öt percet kellett várni az elsõ igazán komoly helyzetre, ekkor a hazaiak végeztek el egy szögletet, Amos kapuja elõtt hatalmas kavarodás alakult ki, ami után Berbatov mentett kétszer a gólvonal elõl.

Mezõnyben folyt a játék az elsõ negyed órában, egyik csapat sem tudott betörni az ellenfele büntetõterületére egészen a 15. percig. Ekkor Berbatov indította remekül kiugró Parkot, aki a középen álló Owenhez passzolt. A csatár egy csel után 12 méterrõl ballal a bal alsóba gurította a játékszert, ezzel 1-0 a Vörös Ördögök javára.

 


A 21. percben Clayton lõtt 20 méterrõl, de erõs lövését magabiztosan fogta Amos. Pár perc múlva Snodgrass is próbálkozott hasonló távolságról, de tekerése a jobb felsõ sarok fölé szállt.

Alig telt el fél óra a találkozóból, máris megduplázta elõnyét a vendég United. Valencia indította Dioufot a jobb szélen, aki jól látta meg a tizenhatos vonalánál álló Owent, oda is passzolt az egykori aranylabdásnak, aki labdaátvételt követõen szenzációs mozdulattal hatalmas gólt ragasztott a jobb felsõ sarokba, 2-0 immár.

 

Négy perccel a második gól után majdnem jött a harmadik. Berbatov indította Owent, aki meglátta a középen érkezõ Valenciát. Az ecuadori meg is kapta a labdát, de nem tudta igazán irányítani és így a játékszer a jobb kapufa mellett suhant el.

A 44. percben ismét Valencia volt az egyik fõszereplõ, jól szerzett egy labdát a jobb szélen, lefutott az alapvonalig, onnan próbálta középre passzolni a labdát, de a Leeds kapusa szögletre mentett a kapufánál állva. Nem sok kellett az öngólhoz sem.

A félidõ utolsó percében aztán jött egy Giggs varázslat. Kis szögletet hajtott végre a walesi, aki Parkhoz passzolt, majd vissza is kapta a labdát a dél-koreaitól. Kiosztott egy kötényt a védõnek, berontott az ellenfél 16-osára és bal külsõvel a léc alá vágta a labdát, 3-0-ra módosítva az állást.

 


A manchesteri United megérdemelten vezetett három góllal a szünetben, hiszen sokkal többet birtokolták a labdát, sokkal gyorsabban játszottak az ellenfelüknél.

A második játékrészre Giggset váltotta a fiatal Paul Pogba, aki Fryers után az este második debütáló játékosa volt.

Azonnal egy káprázatos hosszú labdával indította a szélen felfutó Valenciát, aki jól látta meg a középen érkezõ Berbatovot, de a bolgártól elpattant a labda és tisztáztak a védõk.

Majdnem mesterhármast ünnepelhetett Owen a találkozó 56. percében, amikor egy Berbatov labdaszerzést követõen kapta a passzt és átemelte a kapust, de a labda a kapu mellett landolt végül.

A 61. percben Berbatov indította Machedát kiváló ütemben, de az olasz kihagyta a helyzetet, ráadásul a partjelzõ - tévesen - lest intett.

Ez a félidõ sokkal visszafogottabbra sikerült, mint a mérkõzés elsõ fele, a vendégek labdatartásra törekedtek, míg a hazaiak képtelenek voltak bármilyen komoly helyzet kialakítására.

Sir Alex Ferguson a 80. percre már minden cserelehetõségét kihasználta - Welbeck és egy újabb bemutatkozó, Larnell Cole érkeztek Diouf és Macheda helyére - így Zeki Fryers sérülését követõen az utolsó 10 percet 10 emberrel játszotta végig a vendég csapat egy igen bizarr, Valencia, Carrick, Berbatov, Fabio hátsó négyessel felállva.

A Manchester megérdemelten gyõzött az õsi rivális otthonában és várhatja a sorsolást, ki lesz az ellenfele a Ligakupa következõ fordulójában, amikor már a nyolc közé jutás lesz a tét.

Carling Cup, 3. forduló
Leeds United 0-3 Manchester United
Leeds, Elland Road, 31031 nézõ
Vezette: Mike Jones


Leeds: Lonergan - Lees, O'Dea, Bromby, White - Snodgrass, Clayton, Howson - Keogh(Vayrynen 52.), McCormack(Nunez 66.), Becchio(Forssell 52.)
Nem használt cserék: Rachubka, O'Brien, Brown, Tayor

Manchester: Amos - Valencia, Carrick, Fryers, Fabio - Giggs(Pogba 46.), Park, Macheda(Cole 77.), Diouf(Welbeck 70.) - Owen, Berbatov
Nem használt cserék: De Gea, Brown, Keane, Thorpe, Pogba, Cole

Gólszerzõk: Owen 15', 32', Giggs 45+1'

Sárga lapok: Snodgrass, O'Dea illetve Fabio, Diouf


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Owen




 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!