Keane: Fájdalmas volt elhagyni az Old Traffordot

A hétvégén volt hat éve, hogy Roy Keane utolsó mérkõzését játszotta a Unitedben, de a fájdalom, ami az Old Trafford elhagyása miatt keletkezett, még most is benne van.


Az egykori United csapatkapitány 2005. szeptemberében, egy Liverpool elleni találkozón törte el lábát, majd egy hónappal késõbb, a Middlesbrough elleni 4-1-es vereség után állítólag kritizálta csapattársait.

Ezt az interjút az MUTV soha nem adta le adásban, ám novemberben Keane United karrierje hirtelen véget ért azok után, hogy Sir Alex Fergusonnal egy megbeszélésen találkoztak. Végül Roy "közös megegyezéssel" elhagyta a klubot.

"Amikor elhagytam a Manchester Unitedet, nagyon fájt nekem. Valamiben nem értettünk egyet a menedzserrel" - mesélte Keane.

 "9-kor mentem be (az irodába) és 9:10-kor már kint voltam. Nagyon fájó volt."

 


A kapcsolat felbomlása sokakat sokkolt, akik úgy vélték, szilárd menedzser-csapatkapitány kapcsolat van a páros között.

"Sokan félreértették a menedzserrel való kapcsolatomat. Azt hitték, minden reggel egy tea mellett találkoztunk. De ez nem így volt" - mondta az egykori ír válogatott középpályás.

"Pontosan tudta, mit akar tõlem és én is tudtam. Semmit nem kellett mondania. Ezért csinált belõlem csapatkapitányt, ami hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a világ legnagyszerûbb klubjának a kapitánya lehetek."

Keane Manchester után a Celtichez igazolt, majd a Sunderland menedzsere lett, ám kevés sikerélménye származott ebbõl.

A 40 éves Roy bevallja, a United öltözõjében uralkodó bajtársiasság hiányzik neki.

"Hiányzik, hogy a srácokkal lehettem. Az érzés a csapatbuszon egy nagy gyõzelem után, vagy akár egy elvesztett meccs után is, amikor tudod, hogy mindent beleadtatok."

"Sokukkal még mindig tartom a kapcsolatot. Ruuddal (van Nistelrooy), Nicky Buttal és a többiekkel is."

"Megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen játékosokkal játszhattam együtt. Olyan emberek voltak nálunk, akikkel akár háborúba is elmennél."

"Néha, amikor nagy meccsünk volt, semmit sem kellett mondanunk. Csak belenéztél a szemükbe és tudtad, készen állnak."

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!