Stoke City 1-1 Manchester United

Döntetlent játszott a Britanniában a Manchester United.


Gyenge játékkal, egy gólos elõnyt eladva döntetlennel távoztak a Vörös Ördögök a Britannia Stadiumból.

A mérkõzés elõtti bemelegítés során megsérült Jonny Evans, aki helyére Phil Jones került a védelem közepére, míg Antonio Valenciának kellett a jobb szélsõ védõ poszton játszania. Ráadásul Wayne Rooney sem volt a keretben, aki combizom sérülést szenvedett.

A csapatok:

Stoke: Begovic - Wilkinson, Shawcross, Woodgate, Wilson - Pennant, Whelan, Delap, Etherington - Walters, Crouch
Cserék: Sorensen, Huth, Whitehead, Jerome, Palacios, Upson, Shotton

United: De Gea - Valencia, Ferdinand, Jones, Evra - Nani, Fletcher, Anderson, Young - Berbatov, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Owen, Welbeck, Giggs, Macheda, Evans, Fabio

A mérkõzés nem is kezdõdhetett rosszabbul. Mintha aa két új sérülés nem lett volna elég, a 3. percben Woodgate belépõje után Hernandez is megsérült, le is kellett cserélni, helyére Owen állt be.

A hazaiak a mérkõzés során nem okoztak meglepetést, azt a játékot hozták, amit szoktak. Ívelték fel a labdákat a hórihorgas támadók felé, Croush folyamatos veszélyt jelentett a United védõk számára.

Ilyen esetek után alakult ki a Stoke elõtt két óriási helyzet is, ám mindkét esetben hatalmas védéseket mutatott be de Gea.

A United az elsõ félidõ során alig jutott el Begovic kapujáig, ám a 27. percben sikerült gólt szerezniük. Nani játszott Fletherhez, aki egybõl visszatette a labdát a portugálnak, aki cipelte még kicsit a labdát, majd kilõtte a bal alsó sarkot, 1-0 a United javára.

 


Sok szabálytalanság és hibás bírói döntés jellemezte az elsõ félidõt, mely elég alacsony színvonalúra sikerült.

A második játékrész elsõ helyzete a vendégek elõtt adótott, Young rúgta kapu elé a labdát, de Owen elõtt suhant el a játékszer, az angol csatár nem tudott belepöckölni, hogy kapura irányítsa.

Az 52. percben egyenlített a Stoke, szöglet után Jones maradt le Crouchról, aki 4 méterrõl fejelt de Gea kapujába.

A gól után próbált felpörögni a United, de Berbatov és Anderson lövését is könnyen fogta Begovic. A túlsó kapunál viszont Rio futott alá egy beívelésnek, így került Crouch elé a labda, aki 3 méterrõl a kapusba lõtte a labdát.

A Stoke továbbra is hozta az egyszerû, míg a United próbálkozásait hamar megállították.

De Gea a 69. percben ütötte ki Wilson igen erõs szabadrúgását, a következõ percben pedig Young lövése pattant ki Begovicról, majd Evra lövése váltott irányt Shawcross karjáról, ám a United nem kapott büntetõt. Ráadásul mivel Owen lesen állt, így szabadrúgással jött a Stoke.

Sir Alex próbált változtatni cserékkel, de sem Giggs, sem Welbeck nem tudott igazán sokat változtatni a játékon, végül maradt a döntetlen, ami összességében igazságosnak mondható.

 

 

Stoke City 1-1 Manchester United

Britannia Stadium

Vezette: Peter Walton

 

Stoke: Begovic - Wilkinson(Huth 83.), Shawcross, Woodgate, Wilson - Pennant(Jerome 91.), Whelan, Delap(Whitehead 85.), Etherington - Walters, Crouch
Nem használt cserék: Sorensen, Palacios, Upson, Shotton

United: De Gea - Valencia, Ferdinand, Jones, Evra - Nani, Fletcher, Anderson, Young(Giggs 70.) - Berbatov(Welbeck 70.), Hernandez(Owen 11.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Macheda, Evans, Fabio  

 

Gólszerzõk: Crouch 52' illetve Nani 27'

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu értékelése szerint: David de Gea

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!