Owen nyitott a válogatottság felé

Michael Owen elfogadta, hogy nem része Fabio Capello terveinek, de ragaszkodik hozzá, soha nem fordított hátat hazájának.


Az egykori Liverpool támadó hamar kikerült a nemzeti csapatból azok után, hogy Capello átvette a szövetségi kapitányi posztot 2008-ban és a sok sérülése is aláásta annak lehetõségét, hogy visszatérhessen a nemzetközi színtérre.

De a 31 éves csatár - aki 89 alkalommal volt válogatott, ez alatt 40 gólt szerzett - a hétközi, Leeds elleni Ligakupa találkozón ismét megmutatta klasszisát és gólokkal hálálta meg, hogy kezdõként léphetett pályára.

Owen tudja, meg kell ragadnia minden alkalmat, ha azt szeretné, hogy Capello megváltoztassa véleményét.

"Több, mint egy évtizeden át mindig a csapatban voltam, majd hirtelen ez megváltozott" - mondta Owen a The Observernek.

"Soha nem fordítanék hátat, de egyértelmûen van egy seb emiatt, ami még fáj. De egyáltalán nem vagyok ideges amiatt, hogy nem vagyok a csapatban, mint ahogy volt régen."

"Ha meghívót kapnék, öt percen belül ott lennék."

 


"Amikor Fabio Capello összeállította az elsõ csapatát, csak a padra kerültem. Azt gondoltam, talán nem favorizál engem. A következõ mérkõzésen már a keretben sem voltam, akkor ez be is bizonyosodott."

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson tudja, Owen természetes góllövõ képességével valami mást tudna hozni az angol válogatottba.

"Ha kell egy gól a semmibõl, nincs jobb játékos erre, mint õ. Angliában nincs ilyen senki más" - mondta Ferguson a Daily Star Sundaynek.

"Képes erre, nem kérdés. Legyünk õszinték, Michael képes arra, hogy a semmibõl felbukkanjon a tizenhatos bármely részén."

"A 16-os környékén is tudatosan mozog. A megfelelõ idõben fut el, keresztezve ezzel a védõk mozgását. Igazán jól is fordul le."

Owen kevés lehetõséget kap a Unitednél, hogy megmutassa tudását, de a Leeds meccs után a hétvégi, Stoke elleni 1-1 során is pályán volt Javier Hernandez sérülése után és Wayne Rooney combizom bántalmait követõen.

"Nem könnyû Michaelt boldoggá tenni a megfelelõ játékmennyiség szempontjából. De nagyon boldog vagyok vele" - folytatta Ferguson.

"Ugyanaz a helyzet vele is, mint Berbatovval, mert mit csinálsz akkor, ha olyan játékosaid vannak, mint Rooney, Hernandez és Welbeck?"

"Bár Owen kezdi elérni azt a pontot, amikor be kell vallanod magadnak, többször kell rá gondolni."



 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!