Túl nagy hatalma van a tévének

Sir Alex Ferguson szerint Angliában túl nagy hatalma van a televíziónak a futball terén.


A skót menedzser a BBC-nek adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy a televíziós társaságok az általuk kifizetett hatalmas pénzösszegek miatt több dologban is irányítanak a futballon belül.

Állítás szerint a klubok elvesztették az irányítást a mérkõzés idõpontok megállapítása felett, ez pedig káros lehet hosszú távon.

"Aki az ördöggel cimborál, nagy árat kell fizessen" - mondta Sir Alex. "Jelenleg a televízió az Isten."

"Tisztán látszódik, mert amikor kijönnek a párosítások, a társaságok tudnak variálni, hogy a jobb csapatokat mutathassák."

"Kissé nevetséges, amikor szerdán este játszunk Európában, majd szombat délben bajnokin kell megjelennünk."

 


Ráadásul a 69 éves skót szerint a Premier League küzdelmeit 200 országban közvetítik, ennek tudatában nem kapnak annyi pénzta klubok, amennyit megérdemelnének.

A PL közvetítési jogait legutóbb 2009 februárjában újították meg, akkor a hírek szerint a Sky 1,6 milliárd fontot fizetett 2010 és 2013 közötti idõszakra. Az ír szolgáltató Setanta akkor három évre 159 millió fontot fizetett 69 mérkõzés közvetítéséért. Azóta ezt a csomagot az ESPN átvette.

A szerzõdés következtében a klubok átlagosan 4,3 millió fontot kapnak egy mérkõzés után, melyet élõben mutat a társaság.

Az elõzõ szezonban, ezen új szerzõdés ideje alatt a United kicsivel több, mint 60 millió fontot kapott a közvetítések után. Idén eddig hatszor szerepeltek a Vörös Ördögök élõben a tévében és a tervek szerint november végéig még háromszor biztosan képernyõre kerülnek élõben.

 


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!