Nem érkezett ajánlat Katarból a Unitedért

A Qatar Investment Authority ügyvezetõ-igazgatója tagadta, hogy felvásárlási ajánlatot tettek volna a Manchester Unitedért.


Múlt héten kapta meg az engedélyt Manchester United, hogy tõzsdére vigye részvényeit a Szingapúri Értéktõzsdén, így azóta már megkezdõdhettek a tárgyalások a potenciális befektetõjelöltekkel.

 

Ez a fejlemény azonnal olyan pletykáknak adott táptalajt, amelyek megkérdõjelezték a United jövõbeli tulajdonosi szerkezetét, ugyanis egyes információk szerint Katar elnöke, Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani sejk Londonban járt, hogy tárgyaljon a klub 1.6 milliárd fontért való megvásárlásáról.

 

Hamad sejk, aki politikában betöltött pozíciója mellett a katari királyi család tagja, illetve a Qatar Investment Authority elnöke, elmondta, nem érdeklõdnek a Manchester United irányításának átvétele iránt.

 

 

"Ez nem igaz" - kezdte Hamad sejk a katari tulajdonú Al Jazeera hírcsatorna interjújában.

 

"Már pár héttel ezelõtt bejelentettük, hogy nem fogunk ajánlatot tenni a klubért. Rengeteg ember beszél arról, hogy 'Katar majd most megveszi a klubot, kitudják fizetni'. Ezzel csak még magasabbra verik azt az árat, amiért aztán el lehet adni majd a részvényeket."

 

Hiteles információk egyelõre nem láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Unitednél miként tervezik részvényeik értékesítését, illetve erre mikortól lesz lehetõségük, de úgy tudni, hogy a Glazer család a klub részvényeinek 25%-át akarja piacra vinni, amiért reményeik szerint 600 millió fontot kasszírozhatnának.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!