Sir Alex: A legrosszabbtól féltem

Sir Alex Ferguson bevallotta, a legrosszabbtól félt a 3-3-mal végzõdõ United-Basel összecsapás alatt.


Azután, hogy a találkozó elején néhány hajmeresztõ védelmi hibát megúsztak a Vörös Ördögök úgy tûnt, a gyõzelem felé vette az irányt a hazai csapat, hiszen a 17. percben már két góllal vezetett a United Danny Welbeck duplájával.

A vendégek azonban nem adták fel és egy óra játékidõ elteltével Fabian Frei és Alexander Frei révén kiegyenlítettek.

Szûk negyed órával a vége elõtt 11-est értékesítettek a vendégek, amivel már vezettek is, ám a 90. percben Ashley Young egyenlített.

"A legrosszabbtól féltem" - mondta Sir Alex az MUTV-nek. "Néhány támadásunk az elsõ félidõben igazán fantasztikusra sikeredett, de hátul végig lazán álltunk a dologhoz, amiért helyzeteket tudtak teremteni a vendégek is."

"Szerencsénk volt, hogy nem kaptunk néhány gólt a szünet elõtt, de mi is tudtunk volna szerezni ennyit."

"Azt mondtuk a játékosoknak a szünetben, hogy nehézzé vagy könnyûvé tehetik ezt a meccset maguknak. Végül nehézzé tettük. A csapat támadó ösztöne azt jelentette, hogy a középpályán és a védelemben sokkal nagyobb veszély ért minket."

 


"Néha hajlamos élvezni az ember a támadó játékot, fõleg hazai pályán, de nagy meccseken sokkal jobban kell védekezni és koncentrálni."

"Igen, talán túl sok volt a változtatás a hátsó négyesben, de ennél õk sokkal többre képesek."

A kiábrándító védelmi teljesítmény ellenére a Vörös Ördögök menedzsere csapata hozzáállását dicsérte, amivel pontot mentettek a végén.

"Ha megnézed a klub természetés, nem meglepõ, hogy visszajöttünk és nyerhettünk volna" - folytatta Ferguson.

"Berbatovnak nagy helyzete volt a végén, ha ott középre teszi, nagy ziccer lett volna Naninak. A játékosok tudták, meg kell menteniük a játékot és ez a személyiségük miatt sikerült is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!