Rooney kész a kapitányságra

Wayne Rooney úgy nyilatkozott, készen áll arra, hogy az angol válogatott és a Manchester United együttesében is csapatkapitányi tevékenységet lásson el.


A 25 éves támadó korábban úgy vélte, nem áll készen még arra, hogy csapatkapitányi feladatokat bízzanak rá, azonban a United csatára most elérkezettnek látja az idõt erre.

 

Rooney eddig egyetlen egyszer volt csapatkapitány, Brazília válogatottja ellen, emellett pedig alkalmanként a Unitednél is az õ karjára került a csapatkapitányi karszalag, azonban mostanra készen áll arra, hogy mindkét csapatban állandó jelleggel viselje a hõn áhított karszalagot.

 

"Igen, úgy gondolom ez nagy megtiszteltetés lenne" - mondta Rooney.

 

"Mindkét együttesnek voltam már csapatkapitánya egyszeri alkalmakra, de nyilvánvaló, hogy a két feladatot állandó jelleggel megkapni nagy megtiszteltetés lenne számomra."

 

 

Rooney szeretné a válogatottat a Wembley gyepén kivezetni, ahol jelenleg Anglia kisebb problémákkal küszködik, a támadó errõl is kifejtette véleményét.

 

"Amikor az otthonunktól távol játszunk, a másik csapat a saját szurkolói elõtt játszik, akik végig hajtják õket elõre" - mondta.

 

"Ezáltal a játék egy kicsit nyitottabb lesz és úgy vélem ez az a helyzet, amiben a legjobbunkat tudjuk adni, szóval ez az oka annak, hogy miért teljesítünk olyan jól idegenben."

 

"A Wembleyben a csapatok visszafogottabban játszanak és 11 emberrel inkább a védekezésre koncentrálnak. Néha nagyon nehéz feltörni ezeket a védelmeket, szóval ilyenkor kicsit türelmesebb kell, hogy légy."

 

"Egy 1-0-ás gyõzelem lehet, amire szükséged van. Ha nyerünk 1-0-ra, az egy remek eredmény."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!