Fergie felfedi Young hiányzásának okát

Sir Alex Ferguson elárulta, szélsõjét, Ashley Youngot kisebb bokasérülés miatt mellõzte a Norwich City felett aratott gyõzelem alkalmával.


A Manchester United 2-0 arányban megnyerte a mérkõzést az Old Traffordon rendezett összecsapáson, de korántsem kényelmes módon. Young hiánya érezhetõ volt a csapaton a támadó harmadban, akivel a Vörös Ördögök nagyobb arányú gyõzelmet is arathattak volna ma délután.

 

A csapatban mostanság tomboló sérüléshullámra való tekintetel Ferguson ragaszkodott hozzá, nem érdemes kockáztatni a Kanárik ellen szélsõje játékát és arra számít, Young már egészséges lesz Anglia utolsó Európa Bajnoki selejtezõ mérkõzésére Montenegró ellen a következõ héten.

 

"Ashley kapott egy kisebb rúgást a bokájára és nem volt érdemes kockáztatni" - mondta Ferguson a Sky Sports-nak.

 

"Giggs, Park és Valencia elérhetõek voltak számunkra - így volt számos lehetõségünk a szélekre."

 

"Rendben kell, hogy legyen a válogatott meccsre, de még meglátjuk mi lesz vele."

 

Ferguson kifejtette azt is, miért ültette padra elsõ-számú kapusát, David de Geát és miért küldte ma pályára az eddig padozó dán Anders Lindegaardot.

 

"Davidnak két mérkõzése is lesz a spanyolokkal, míg Anders nem fog játszani két hétig egyáltalán, szóval ez egy jó alkalom volt, hogy esélyt adjak neki."

 

 

A játékkal kapcsolatban a United menedzsere elismerte, a Norwich egy kemény dió volt, amit nehezen törtek fel, azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a házigazdák "kiérdemelték a gyõzelmet", annak ellenére, hogy a Kanárik helyzetek tömkelegét dolgozták ki.

 

"Nagyon okosan állították fel a csapatukat, a négy védõ elõtt két játékos is védekezett és nehéz feltörni akármilyen rendszert is, ami erre a szisztémára épül" - mondta Ferguson.

 

"Úgy gondoltam, túl lassúak voltunk támadásépítkezésben az elsõ félidõben. Így kicsit megváltoztattuk a dolgokat a második félidõben."

 

"Minden kontra támadásukból kitudtak hozni valamit. Hosszú labda a középcsatár (Steve) Morrison felé - nagyon jól alkalmazták ezt."

 

"Lõttek egy kapufát és volt egy nagy esélyük, hogy megszerezzék a vezetést. De ez történik, amikor kontratámadásokkal találod magad szemben - nagyon okosan kell védekezned, hogy megküzdhess ezzel."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!