Rio kimaradt az angol csapatból

Rio Ferdinand kimaradt az angol válogatott keretébõl, akik pénteken Montenegróban lépnek pályára EB selejtezõn.


A Vörös Ördögök védõje elõzõ hónapban combizom sérülés miatt kénytelen volt kihagyni hazája válogatottjának Bulgária és Wales felett aratott gyõzelmeit, azóta viszont visszatért a Unitedbe és a Bolton elleni gyõzelem, valamint a Stoke és Basel elleni döntetlenek során is pályán volt.

Csereként a hétvégén is beállt, amikor 2-0-ra nyert a United a Norwich ellen, ám az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello úgy döntött, John Terry és Gary Cahill lesznek a belsõ védõk.

Azonban a keretbe meghívót kapott Danny Welbeck, Phil Jones, Ashley Young és Wayne Rooney is. Angliának egyetlen pontra van szüksége ahhoz, hogy biztosan ott legyenek jövõ nyáron a lengyel-ukrán közös rendezésû Európa-bajnokságon.

Welbeck - aki hétvégén betalált, ezzel már 5 gólt szerzett a United legutóbbi 7 mérkõzésén - szintén kénytelen volt kihagyni Anglia két utóbbi mérkõzését, ráadásul szintén combizom sérülés miatt.

Jones abban reménykedhet, hogy bemutatkozhat az angol felnõtt válogatottban, míg Young annak ellenére is meghívót kapott, hogy hétvégén nem lépett pályára, miután kisebb rúgást kapott a lábára.

Fabio elõször kapott meghívót a brazil válogatottba, amely Costa Rica és Mexikó ellen játszik barátságos találkozókat. Utóbbi összecsapáson manchesteri csapattársával, Javier Hernandezzel kerülhet szembe.

 

Két United játékos szintén egymással szembe kerülhet, Nani és Anders Lindegaard is hazájuk válogatott keretében vannak, bár utóbbi valószínûleg csere lesz. Jövõ kedden ez a két csapat egymás ellen lép pályára selejtezõn, míg a portugálok pénteken még Izland ellen is játszanak, a dánok pedig Ciprusra látogatnak.

Jonny Evans visszatérhet az észak-ír válogatottba eltiltását követõen, míg Patrice Evra és Darren Fletcher is tétmeccset játszhatnak majd Franciaország illetve Skócia színeiben.

A két kapus, David de Gea és Ben Amos U21-es szinten kaptak meghívót, míg Antonio Valencia az Egyesült Államok ellen szerepelhet barátságos összecsapáson.

Vörös Ördögök a válogatottakban:

 

Október 6. 
Amos (Izland U21 v ANGLIA U21)
De Gea (Horvátország U21 v SPANYOLORSZÁG U21)

Október  7.
Evans (ÉSZAK-ÍRORSZÁG v Észtország)
Evra (FRANCIAORSZÁG v Albánia)
Lindegaard (Ciprus v DÁNIA)
Nani (PORTUGÁLIA v Izland)

Október 8. 
Fabio (Costa Rica v BRAZILIA)
Fletcher (Liechtenstein v SKÓCIA)

Október 10.
Amos (Norvégia U21 v ANGLIA U21)

Október  11.
 Evans (Olaszország v ÉSZAK-ÍRORSZÁG)
Fletcher (Spanyolország v SKÓCIA)
Lindegaard (DÁNIA v Portugália)
Nani (Dánia v PORTUGÁLIA)

Október 12. 
Evra (FRANCIAORSZÁG v Bosznia-Hercegovina)
Fabio (Mexikó v BRAZILIA)
Hernandez (MEXIKÓ v Brazilia)
Valencia (Usa v ECUADOR)

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!