Owen visszatérne a válogatottba

A Manchester United csatára, Michael Owen nem adta fel a reményt, hogy újra Anglia színeiben szerepelhessen.


Owen mindössze 2 meccsen volt kezdõ a United eddigi 10 mérkõzésén ebben a szezonban, de a csillag úgy hiszi, még mindig bizonyítani tudná rátermettségét a válogatott színeiben is.

 

A 30 éves támadó utoljára 2008. márciusában szerepelt a háromoroszlánosok között, csereként lépett pályára a franciáktól elszenvedett 1-0 vereség alkalmával.

Fabio Capello a párizsi mérkõzés óta nem hívta meg a támadót a keretbe, és az olasz mester ezúttal is másnak, a Bolton játékosának, Kevin Davisnek adja meg a lehetõséget a keddi hazai Eb-selejtezõn Montenegró ellen.

 

De ha valaki 89 válogatottság alkalmával 40 gólt lõtt hazája színeiben, nem adhatja fel az esélyt, hogy egyszer újra felírja nevét a góllövõk listájára.

 

 

 

 

Owen a Daily Mirrornak a következõképp nyilatkozott: „Nem mondtam le arról, hogy újra a nemzeti tizenegyben szerepeljek”

 

„De nem vagyok bolond, nem élem bele magam minden kerethirdetés elõtt abba, hogy bekerülök, hogy aztán csalódottan lássam, hogy nem, ezúttal sem.”

 

„Mindenki máshogy kezeli a dolgokat. Amikor elõször láttam, hogy nem neveztek a csapatba nagyon csalódott voltam. Amikor másodszor is megtörtént, csak „elég csalódott” voltam, amikor harmadszor is, akkor már csak csalódott… és ez így ment tovább”

 

"Az emberek máshogy élik meg a pofonokat. Azután felépítesz egy védelmi mechanizmust, hogy legközelebb már ne fájjon annyira.”

 

„Ha valaki orrba vág, az fáj, de legközelebb már felteszed a kezeidet és megpróbálod kivédeni, mert tudod, mi következik, és így tompítani is tudod az ütést.”

 

„Én is így vagyok Angliával. Elõször nagyon fájt, másodszor kevésbé, és most már egyáltalán nem fáj annyira. De ez nem jelenti azt, hogy feladtam!”

 

„Szeretnék a hazámért játszani újra, de már nem nézem minden pillanatban az összeállítást, hogy benne van-e a nevem, esetleg csak akkor, ha valaki felhív, hogy tegyek így.”

 

 

 

 

Owen komoly erõfeszítéseket tesz azért, hogy visszanyerje a helyét a válogatottban azok után, hogy 3 gólt lõtt 2 meccsen a United színeiben, és továbbra is biztos szurkolója marad a nemzeti csapatnak.

 

„Sajnos nem mondhatom ki amit gondolok. mert félreérthetik vagy kiforgathatják a szavaimat” – tette hozzá.

 

„Természetesen mindig megnézem Anglia mérkõzéseit. Még mindig rengeteg barátom van a csapatban, és ha már én nem is tudok a pályán lenni velük, azért érdekel, hogy játszanak, hogy mennek a dolgaik”

 

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!