Welbeck: Rio egy Rolls-Royce

Danny Welbeck szerint hiba lenne azt gondolni, hogy Rio Ferdinand karriere az angol válogatottban véget ért.


A középhátvéd nem került be az angol válogatott 24 fõs keretébe, amely pénteken Montenegró ellen játszik Eb-selejtezõt, ahol már egyetlen pont is a továbbjutást eredményezé számukra.

 

Fabio Capello úgy döntött, a tapasztalt játékos helyett klubtársát, a fiatal Phil Jonest hívja meg, így akár debütálhat is a jobb bekk posztján, szintén manchesteri csapattársa, Chris Smalling sérülésével.

 

Érdekes dolog, hogy pont Jones került be az egykori leedsi játékos helyére, ugyanis Smalling és az õ rohamléptekben történõ fejlõdésével megjelentek olyan pletykák, miszerint az állandó sérülésektõl sújtott hórihorgas bekk, aki ebben a szezonban csak hat alkalommal játszhatott klubcsapatában, visszavonulhat.

 

Azonban Danny Welbeck teljesen másképp gondolkodik errõl a kérdésrõl.

 

"Ez nem az én feladatom, hogy megmondjam, de mindannyian tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik Rio" - kezdte.

 

"Nagyszerûen olvassa a játékot, és õ olyan számomra, mint a védõk Rolls-Roycesza."

 

Amikor arról kérdezték, hogy Ferdinandnak van-e még jövõje az angol válogatottban, Welbeck eképpen válaszolt:

"Nagyon rossz az idõzítés, hogy most írják le, hiszen õ egy nagyszerû védõ."

 

A 20 éves Manchester United nevelésû csatár abban reménykedik, hogy a felnõtt válogatott tétmérkõzésen való bemutatkozása klubbéli csatártársával, Wayne Rooneyval párban történhet meg.

 

 

"Nagyon várom már" - tette hozzá.

 

"Hihetetlen izgalmas ez számomra, természetesen azért, mert életem elsõ tétmérkõzésén léphetek pályára a válogatottban. Boldog vagyok."

 

"Hatalmas harc folyik az egész nemzeten belül a csapatba kerülésért. Ide jössz, és a legjobb játékosokkal edzhetsz együtt, és abban reménykedhetsz, hogy pénteken pályára léphetsz."

 

"De az egész keretben nagyszerû tehetségek vannak, mellettük pedig vannak olyan játékosok is, akik megfelelõ tehetséggel rendelkeznek, mégsincsenek itt."

 

"Úgyhogy már azzal is nagyon elégedett vagyok, hogy a 24 fõs keretben benne lehetek."

 

Welbeck emellett abban is reménykedik, hogy tovább folytathatja tanulási folyamatat klub, és válogatott szinten is Rooneytól, különösen annak fényében, hogy az idei szezonban alkotott duójuk 11 gólt eredményezett.
 

 

"Nagyon jó formának örvend. Gólokat szerezve kezdte a szezont, de az elõkészítésben is jeleskedett. Emellett nagyszerû csapatjátékos is."

 

"Úgyhogy az, hogy együtt játszhatok vele, és természetesen az, hogy minden egyes nap együtt edzhetek vele egy ajándék, és nagyon sokat fogok tõle tanulni és megpróbálok minél több mindent felcsipegetni abból, amit mutat."

 

"Õ egy nagyszerû fickó, mert tanácsokat osztogat, emellett pedig nagyon jó csak nézni is a játékát. Mindig beszél hozzád a mérkõzések és az edzések alatt is. Ez nagyon hasznos számomra."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a Rooney-Welbeck páros mûködne-e az angol válogatottban, így szólt:

"Nem értem, miért ne?"

 

"Ismerjük egymás játékát. Még korai errõl beszélni, de ezt gondolom, mert már évek óta együtt edzünk, és mûködne."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!