Rooney megcélozta a bajnoki címet

Wayne Rooney eltökélt, hogy bajnoki címvédéshez segítse a Manchester Unitedet, és hogy újabb sikereket érjenek el az európai kupaporondon is.


A Vörös Ördögök ebben a szezonban ismételten több fronton állnak versenyben a végsõ gyõzelemért, és mindent megfognak tenni azért, hogy az idény végén újabb trófeákkal gazdagítsák az Old Trafford trófeatermét.

 

Egy olyan méretû klubnál, mint a Manchester United, elvárt, hogy minden címért harcban legyenek, és a Sir Alex Ferguson irányítása alatt eltelt sikerekkel teli negyed évszázad azt jelenti, hogy a város vörös felében már hozzászoktak az évenkénti sikerekhez.

 

A csapat egyik legnagyobb sztárja, Wayne Rooney nem látja, hogy a klub miért ne tudna az elvárások szerint teljesíteni a 2011/2012-es szezonban, de elismeri, hogy a sorozatok között van, amelyik prioritást élvez.

 

Az angol válogatott csatár abban reménykedik, hogy újra felülhet csapatával az angol klubfutball trónjára, és az õ nyakukba akasztják ismételten a Premier League aranyérmét, míg Európa meghódítása ismételten kiemelkedõ helyet foglal el a United képzeletbeli kívánságlistáján.

 

"Részünkrõl úgy állunk neki minden sorozatnak, hogy trófeákat akarunk szerezni, de ebbõl kifolyólag nehéz is mindegyikben versenyben lenni a legvégéig. Realistának kell lenni, így azt mondhatjuk, hogy egy vagy két kupável zárhatjuk az idényt" - kezdte Rooney a Sky Sports News Special Report címû mûsorában.

 

"Személy szerint újra szeretném megnyerni a Premier Leaguet, mert hihetetlenül nagyszerû érzés bajnoknak lenni. De aztán szeretnék a Bajnokok Ligájában is jól teljesíteni, ahol talán a döntõ is összejöhet, ott meg aztán meglátjuk mi sülne ki."

 

 

A United lenyûgözõ rajtot vett ebben a szezonban és eddig mindegyik sorozatban veretlenül áll.

 

A csapat átlagéletkorának drasztikus csökkenésével energia költözött a csapatba, és Rooney pedig elárulta, hogy idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyors folyású, kontrajétra építõ futballra.

 

"A fiatal játékosok bekerülésével felismertük, hogy mennyi energia költözött a csapatunkba" - tette hozzá.

 

"Nagyon gyorsan járatjuk a labdát, egyérintõzünk a tizenhatos körül, és amikor elveszítjük a labdát, már a lehetõ legközelebb letámadunk, és nyomás alatt tartjuk az ellenfelet."

 

"Ha ez sikerül, akkor talán sokkal közelebb a kapujukhoz tudjuk megszerezni a labdát, és nekünk ezt is kell tennünk. Eddig nagyon jól mûködött számunkra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!