Fryers leterhelése mögött tesztelése áll

Warren Joyce, a tartalék csapat edzõje ésszerû magyarázatot ad arra, mi áll amögött, hogy Ezekiel Fryers már három különbözõ csapatban is szerepelt ebben a szezonban.


A 19 éves játékos tökéletes bemutatkozáson esett túl a felnõttek között a Leeds United elleni Ligakupa mérkõzésen, miután a tartalék csapat egyik vezéregyénisége ebben a szezonban, és az akadémiai együttesben is pályára lépett az Elland Roadon, mint túlkoros játékos.

 

A Manchester United edzõi stábja azon fáradozik, hogy minél jobban fejlesszék Fryers kommunikációs képességeit, hogy vezérré fejlõdhessen a védelem tengelyében.

 

"Megpróbálod minden területen fejleszteni õket, hogy minden képességükben elõre lépjenek" - kezdte Joyce a Manutd.com-nak.

 

"A kommunikáció, különösen egy védõ esetében egy eszköze a szervezésnek. Nagyon jónak kell lenni benne, és az pedig nagyon nagy felelõsséget tett a vállára, hogy az U-18-asok között kellett játszania, hiszen õ irányított hátulról."

 

"Többet kell beszélnie, és mozgatnia az embereket a megfelelõ pozícióba, ezt pedig gyakorolnia kell. Ezt néhány tartalék mérkõzés alatt el tudja sajátítani."

 

"Hogy igazságosak legyünk a fiúval szemben, már így is pokolian sok mérkõzést játszott ebben a szezonban - 17-18 összecsapást játszott végig, ebbõl volt amikor két hét alatt három csapatban kellett teljesítenie."

 

 

Annak ellenére, hogy Sir Alex Ferguson kifejtette, abban reménykedik, hogy Fryersre elsõ sorban a védelem bal oldalán számíthat majd a késõbbiekben, Joyce úgy érzi, hogy a tinédzserkorú bekk ugyanúgy megállja a helyét középen is.

 

"Ebben az életkorban még nem szeretem beskatulyázni õket" - tette hozzá a tartalék játékosokkal kapcsolatban.

 

"Mindkét pozícióban tud játszani, és azt szeretnénk, ha fejlõdésében olyan utat járna be, hogy sokoldalú futballista legyen belõle."

 

"Egyértelmûen kitûnõ teljesítményt nyújtott középhátvédként az összes felkészülési mérkõzésen. Még csak pár mérkõzése volt szélsõ védõként, talán igazán csak a Rochdale ellen, de nagyon jól teljesített középen az olyan csapatok elleni barátságos mérkõzéseken, mint a Shrewsbury, Morecambe, és a Fleetwood, ezek a csapatok pedig remekelnek az idei szezonban, szóval ez egy jó erõpróba volt számára."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!