Mindenki tagad a Rio-ügyben

Az MLS-ben szereplõ Chicago Fire tagadta, hogy tárgyalásban állnának Rio Ferdinand szerzõdtetésével kapcsolatban, míg a játékos ügynöke elmondta, hogy ügyfele teljes mértékig csak a Manchester Unitedbe való visszakerülésre koncentrál.


Miután a tapasztalat védõ a kispadra kényszerült a hétvégén a Manchester United Norwich City elleni bajnokiján, majd kimaradt az angol válogatott Eb-selejtezõre készülõ keretébõl, szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy Ferdinand napjai megvannak számlálva az Old Traffordon.

 

Egy részrõl Phil Jones és Chris Smalling már manchesteri karrierük kezdete óta tündökölnek, és mindketten esélyesek arra, hogy egy napon õk alkossák a Vörös Ördögök és a Háromoroszlánosok elsõ számú védõkettõsét.

 

Másrészrõl azonban villámgyors fejlõdésük mellett az is szerepet játszott a képzeletbeli ranglétrán való elõrébb lépésükben, hogy Rio Ferdinand már hosszú idõ óta különféle sérülésekkel bajlódik, így a 32 éves játékos jövõjével foglalkozó találgatások egyre több igazságtartalomra tehettek szert.

 

Azonnal szóba is hozták nem egy csapattal, az egykoron az angol válogatott csapatkapitányi tisztségét is ellátó játékost, legélénkebben a Chicago Fire együttesével, ráadásul nem okozna már akkora meglepetést, ha egy világhírû játékos az MLS-be tenné át székhelyét, miután már David Beckham és Thierry Henry is ott játszik.

 

Egyes állítások szerint a váltás akár már a közeli jövõben is megtörténhetne, ám mind a játékos ügynöke, mind az állítólagos kérõ, a Chicago Fire is arról számolt be, hogy semmi nem igaz a találgatásokból.

 

 

"Régóta figyelemmel követjük, és egyben nagyon tiszteljük Rio Ferdinand elmúlt években végzett munkáját, és nagyon lenyûgözõ lenne, ha sikerülne egy ilyen minõségi játékost a Chicago Fire Soccer Clubhoz csábítanunk" - áll az amerikai klub hivatalos közleményében.

 

"Azonban a mostanság megjelent híreknek, miszerint a Fire vezetõsége egyeztetéseket folytat Ferdinanddal, hogy a Chicago Firehöz igazoljon, semmilyen valóságalapjuk nincsen."

 

Hasonlóan egyértelmûen fogalmazott az egykori leedsi játékos képviselõje, Jamie Moralee is.

 

"Mindent figyelembe véve ez egy nagyon csalódástkeltõ idõszak számunkra" - kezdte Moralee, aki amellett, hogy Ferdinand ügynöke, már régóta nagyon jó barátja is.

 

"Csak azt szeretné, ha már maga mögött hagyhatná a sérüléseket, és ugyanazt a produkciót nyújthatná, amilyet például az elõzõ szezonban láthattunk tõle, amikor a világ legjobb támadói ellen állt helyt rendkívüli módon."

 

"Rio megértette, hogy rengeteg nagyszerû tehetség van a Manchester Unitednél. De készen áll az ezzel járó kihívásra, és biztos vagyok benne, hogy nagy részt vállal majd idén is a csapat sikereibõl."

 

"Most tölti a 10. szezonját a Unitednél. Még mindig sikerre éhes, és nagyon vágyakozik, hogy újabb trófeákat nyerhessen. Ez olyan kihívás számára, amely nagyon hajtja elõre."

 

Ferdinand világhírû védõként minden bizonnyal szívélyes fogadtatásban részesülne a sportág felfuttatását az amerikai kontinensen célul kitûzõ MLS-nél, azonban Moralee elmondta, hogy ügyfele egyáltalán nem tervezi, hogy idõ elõtt véget vetne trófeákkal teli karrierének az Old Traffordon.

 

"Teljesen megértem, hogy egy olyan játékos, mint Rio, miért lenne számukra olyan vonzó" - tette hozzá.

 

"A pályán, és azon kívül is számítanának rá, ugyanis segíthetne, hogy világszerte népszerûsítsék az amerikai bajnokságot, mint ahogy teszik azt David Beckhammel, és Thierry Henryval."

 

"Azonban mindenképpen tudtára kell adnom mindenkinek, hogy Riot ezek a történetek hidegen hagyják."

 

"Soha, semmit nem hallottunk ezzel kapcsolatban a Manchester United színfalain belül, márpedig Riot csak ez érdekli, és semmi más."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!