United játékosok a válogatottakban

A Manchester United komoly szinten képviseltette magát a 2012-es EB selejtezõkön.


Az angol válogatott 2-2-es döntetlent ért el Montenegróban, ezzel biztosította helyét a jövõ évi európa-bajnokságon.

Ashley Young kezdte meg a gólgyártást, de a hírek leginkább Wayne Rooney második félidei kiállításáról szóltak. Phil Jones bemutatkozott a felnõtt szinten is és úgy tûnt, mintha egész életében a jobb szélsõ poszton szerepelt volna a válogatottban.

Rooney passza után Theo Walcott ívelt a kapu elé, ahol Young közelrõl fejelhetett a hálóba, majd a United két játékosa a második gólban is nagy szerepet játszott, miután Rooney passzolt Younghoz, aki balról gólpasszt adott korábbi birminghami csapattársának, Darren Bentnek.

Jones vállalkozó szellemben játszott, de megúszta, hogy büntetõt ítéljenek ellene, amikor a 16-oson belül szerelte Stevan Joveticet. Young egy óra elteltéel elhagyta a pályát, majd jéggel teli csomagot tettek a térdére. Késõbb Rooney rúgott Miodrag Dzudovic után, Wolfgang Stark játékvezetõ pedig felmutatta neki a piros lapot, minek következtében a jövõ évi döntõben minimum egy találkozót kénytelen lesz kihagyni a United 10-ese.

 


Danny Welbeck is lehetõséget kapott, miután Theo Walcottot váltotta a találkozón. Igazi teszt volt a második félidõ Anglia számára és nem is volt meglepõ, hogy az utolsó pillanatokban Andrija Delibasic góljával egyenlített Montenegró.

Eközben a Unitednél izgulhatnak Patrice Evra egészségi állapota miatt, miután Franciaország Albánia elleni 3-0-ás gyõzelme szünetében le kellett cserélni a védõt.

Portugália 5-3-ra gyõzte le Izlandot, Nani szerezte a találkozó elsõ két gólját.

Fabio pedig bemutatkozhat Brazília csapatában azok után, hogy az elõzetes kezdõcsapat tagjaként szerepel a jobb bekk posztján.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!