Ferdinand a hazai pálya elõnyét élteti

A Manchester United védõje, Rio Ferdinand fél szemmel már a klub történetének 20. bajnoki címére tekint, miután hathatós segítségével a csapat otthona, az Old Traffordra 'erõddé' változott az elmúlt évek során.


A bajnoki címvédõ Manchester United jelen pillanatban listavezetõ a Premier Leagueben, miután az eddig eltelt hét fordulóban nem találtak legyõzõre, amely során eddigi négy hazai mérkõzésüket mind megnyerték, 16 gólt szerezve, és csak hármat kapva.

 

A csapat középhátvédje, Rio Ferdinand nagyon sokat tett korábban azért, hogy a Vörös Ördögök ilyen erõsek legyenek hazai környezetben, és magabiztos azt illetõen, hogy Sir Alex Ferguson legénysége ismét felülhet a Premier League trónjára.

 

"Van egy olyan hit a csapatban, hogy behúzhatjuk a 20.-at is" - kezdte a hórihorgas bekk a Daily Starnak.

 

"Hiszünk benne, hogy az Old Trafford egy erõd, és egy olyan alap, amelyre építhetünk."

 

"Ebben töretlenül hiszünk, csakúgy, mint a szurkolóinkban. Rengeteg csapat érkezik úgy hozzánk hogy tudja, nagyon meg kell küzdeniük akár egy döntetlenért is."

 

"Ez a világ legjobb stadionja, amelyben egy játékos játszhat. Az atmoszféra és a szurkolók - vibráló."

 

Ferdinand elmondása szerint a Unitednél soha nem érzik úgy, hogy egyetlen egy mérkõzést is elvesztenének, még akkor se, ha hátrányban vannak.

 

"Szerintem a legnagyobb dolog az Old Traffordon az, hogy hiába ellenfél két góllal ellenünk, még akkor is, ha a félidõben mennek ennyivel, akkor is képesek vagyunk visszamászni, és nyerni is."

 

 

Az elõzõ szezonban a Manchester United 19 hazai bajnoki mérkõzésébõl 18 alkalommal gyõztesen hagyhatta el a pályát, míg az egyetlen kivétel a West Bromwich Albion elleni 2-2-re végzõdõ döntetlen volt.

 

Ferdinand véleménye szerint csapat legtöbb eredménye Sir Alex Ferguson soha ne add fel-elvének köszönhetõ, amely a keret tapasztaltabb játékosinak már a vérében van.

 

"Ez a menedzserünk felöl árad - gyõztes mentalitása van, és mindig nyerni akar. Ez elsöprõ hatással van a csapatra nézve" - tette hozzá.

 

"Kell, hogy legyen néhány olyan játékosod, akik már régóta játszanak a csapatnál, és akiket pályára küldhetsz ilyen esetekben."

 

"Õk megtudják oldani az ilyen helyzeteket az öltözõben - ez a tapasztalat pedig megvan nálunk a klubnál." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!