Nem garantált Rooney helye a válogatottban

Wayne Rooney az elkövetkezendõ nyolc hónapban háttérbe szorul az angol válogatottnál.


 Fabio Capello ugyanis úgy döntött, hogy csupán csereként számít a csatárra a felkészülési meccseken és elmondta, dolgoznia kell Rooneynak ahhoz, hogy visszaszerezze kezdõ helyét.

 

Mindez a 2-2-vel végzõdõ montenegrói meccsen történt kiállítása miatt alakult így. Az UEFA csütörtökön dönti el, hogy Wayne Rooneyt egy vagy kettõ találkozóról tiltja el.

 

"Rooney kiállítása nélkül nyertünk volna" - mondta Capello. "Néha majd beáll a félidõben. De nem fog kezdeni. Fel kell készíteni a kezdõ tizenegyet az európa-bajnokság elsõ meccsére."

 

A gúnyos humor csak kissé oldotta a feszültséget azok után, hogy Capello hozzátette: "Legalább friss lesz Rooney."

 

"Több jó csatár is van a keretben, igazán jó csatárok. Menedzseri munkám során több játékos is került már a padra nálam."

 

 

Rooney számára az egyetlen pozitívum talán az lehetett, hogy Capello kiviszi õt az EB-re, ám a szövetségi kapitány inkább az új játékosok teljesítményérõl áradozott.

 

"Danny Welbeck 15 percet játszott igazán jó. Érdekes lesz majd a spanyolok ellen [barátságos mérkõzésen a Wembleyben november 12-én], amikor az újak kezdenek majd."

 

Rooney ezen az összecsapáson egyáltalán nem kap szerepet, ellenben a három nappal késõbbi, Portugália elleni találkozóval. Bár ez az összecsapás csak akkor kerül megrendezésre, ha a portugálok elsõ helyen jutnak ki és nem kell rájátszást játszaniuk.

 

Capello szívesen kísérletezget a csapattal, hogy kiválassza a megfelelõ felállást és taktikát. Olyan játékosokat is szeretne megvizsgálni, akik felé állandóan fel lehet passzolni a labdát. Ebbe a kategóriába tartozik Bobby Zamora és Andy Carroll. Ám más kategóriájú támadók szempontjából ott van a Tottenham csatára Jermaine Defoe is, valamint a Chelsea fiatalja, Daniel Sturridge.

 

"Láttam Defoe játékát az Arsenal ellen, igazán jól teljesített, sokat futott és nyomott. Sturridge ugyanez. Meg kell találjuk a megoldást az elsõ, vagy elsõ két mérkõzésre, amin Rooney nem játszik majd. És ha sikerül megtalálni, akkor Rooneynak keményen kell dolgoznia majd, ha vissza akar kerülni az elsõ csapatba."

 


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!