Az FA támogatja Rooneyt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) kommunikációs igazgatója, Adrian Bevington ígéretet tett, minden hatalmát beveti annak érdekében, hogy Wayne Rooney a jövõ évi EB minél kevesebb mérkõzésérõl hiányozzon eltiltása miatt.


Miután pénteken kiállították a csatárt a 2-2-re végzõdõ, Montenegró elleni EB selejtezõn, az már biztos, hogy a kontinens torna elsõ mérkõzését kénytelen kihagyni majd Wayne. Azonban az UEFA csütörtökön dönt arról, emeli-e az automatikusan egy meccses eltiltást.

A hírek szerint Rooney levelet írt az UEFA-nak annak érdekében, hogy ne hosszabbítsák meg büntetését, Bevington pedig elmondta, a színfalak mögött már keményen dolgozik az ügyön.

A kommunikációs igazgató jelezte, az FA kész fellebezni is akkor, ha a csatárt nem csak egy meccsrõl tiltják el.

"Az UEFA fegyelmi bizottságának tájékoztatására várunk, hogyan is döntöttek" - mondta Bevington a Sky Sports Newsnak.

"A színfalak mögött már keményen dolgozunk, hogy készek legyünk és támogatni tudjuk Wayne-t, ahogy csak tudjuk."

"Nem vitatjuk a kiállítás tényét, de mint szervezet, nagyon fontos számunkra, hogy minden játékosunkra odafigyeljünk és ha bármi bizonyítékkal, vagy akár fellebbezéssel támogatni tudjuk, megtesszük."

 


"És szeretném megemlíteni azt is, mennyire hihetetlenül jól viselkedett a mérkõzés után. Bocsánatkérõ volt és nagyon éretten kezelte a helyzetet."

"Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Wayne minél hamarabb a rendelkezésünkre álljon a döntõben."

Az UEFA az esetrõl készült felvételeket és tudomásul veszik, hogy sem az FA-tõl, sem Capellotól vagy Wayne Rooneytól nem kaptak semmilyen észrevételt.

"Sok lehetséges szankciója lehet az esetnek egy figyelmeztetéstõl egészen három meccses eltiltásig" - mondta az UEFA szóvivõje.

"A játékvezetõ jelentése alapján dönt a bizottság. Elég gyakran így történik, de függ a szituációtól és a játékos múltjától is, elsõ piros lapja volt, vagy sem."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!