Új szerzõdés Welbecknek és Chicharitónak

A Manchester United készen áll, hogy bebiztosítsa a klub jövõjét. Ugyanis Danny Welbeck és Javier Hernandez lehetnek a következõk, akik aláírják új, meghosszabbított szerzõdésüket az Old Traffordon.


Olybá tûnik, hogy a menedzser, Sir Alex Ferguson szeretné díjazni a csapat ebben a szezonban mutatott erõfeszítéseit - és ezzel együtt a Manchester United szeretné házon belül tartani legveszélyesebb 'ragadozóit'.

 

Azt követõen ugyanis, hogy tegnap a klub hivatalosan is bejelentette, hogy Tom Cleverleyvel szerzõdést hosszabbítottak 2016-ig, a következõk a sorban Danny Welbeck és Javier Hernandez lehetnek.

 

A Vörös Ördögöknek gyorsan lépniük kellett a 22 éves középpályás kapcsán, ugyanis az elõzõ szezont még a Wigannél kölcsönben töltõ irányító mára stabil Premier League játékossá avanzsált.

 

Múlt hónapban elszenvedett bokasérülését megelõzõen megszilárdította helyét a United középpályáján, ahol õ mozgatta a csapat szálait a sikerrel vett mérkõzések során. Így azonban ezt most legalább még öt évig folytathatja.

 

Emellett is nagyon fényesnek tûnik a Manchester United jövõje, ugyanis a nyáron szerzõdtették a 19 éves Phil Jonest, a Blackburn Roverstõl, aki öt éves szerzõdése értelmében szintén legalább 2016-ig az Old Traffordon futballozik. Ráadásul a nyár folyamán sikerült meghosszabbítani Chris Smalling szerzõdését is, pedig a 20 éves hórihorgas bekk csak egy évvel korábban érkezett a Fulhamtõl, azonban bemutatkozó szezonjában olyan hatást gyakorolt a klub vezetõségére, hogy azonnal szerzõdése meghosszabbítása mellett döntöttek.

 

Ezáltal õ is 2016-ig kötelezte el magát a klubnál, és így egy újabb ígéretes tehetség hosszú távú jövõje tûnik biztosítottnak Manchesterben.

 

Egyértelmûnek tûnik, hogy Sir Alex Ferguson és a Manchester United ezekkel azt az üzenetet akarja közvetíteni, hogy a jelenlegi fiatal generációra építve képzeli el a klub jövõjét, és õk vihetik elõre a további sikerek felé a Vörös Ördögöket.

 

Most azonban következhetnek a csapat gólvágói, akiket szintén hosszabb idõre magához láncolna klub, akár úgyis, hogy megduplázza a fizetésüket, ezáltal majdnem heti 100 ezer fontos fizetést biztosítva számukra. 

 

 

Az angol válogatottban is számításba vett Danny Welbeck 2009. decemberében hosszabbította meg szerzõdését a Unitednél, amikor is 2013 nyaráig kötelezte el magát. Azóta azonban hatalmasat lépett elõre. Az elõzõ szezonban sikeres idõszakot töltött kölcsönben a Sunderlandnél, amelybõl visszatérve állandó helyet harcolt ki magának a manchesteriek csatársorában, ráadásul a hét mérkõzésen szerzett öt gólja magáért beszél.

 

Egyes információk szerint a Manchester Unitednél azt szeretnék, ha Welbeck csatlakozna Cleverleyhez, Smallinghoz, és Joneshoz, és õ is 2016-ig kötelezné el magát a klubnál.

 

Tervezik az Old Traffordon Javier Hernandez megjutalmazását is, amely keretében a mexikói támadóval egy hosszabb távú szerzõdést kötnének.

 

 

Tavaly nyáron az apró mexikó csatár meglepetésre szerzõdött Angliába 8 millió fontért a Chivas Guadalajara együttesétõl, ám szinte azonnal berobbant a Premier Leagueben, és debütáló idényében 20 gólt szerzett, amellyel a második helyen végzett a Premier League gólkirálya, Dimitar Berbatov mögött a házi góllövõlistán.

 

Szükség lesz a klub vezetõsége részérõl a gyors cselekvésre, ugyanis Chicharito teljesítménye nem kerülte el a Manchesterbõl szívesen szemezgetõ Real Madrid figyelmét se, és a spanyolokat azonnal szóba is hozták egy esetleges átigazolással kapcsolatban.

 

Azonban nyilván a United nem akarja, és nem is fogja hagyni, hogy bármilyen kérõ is karnyújtásnyi távolságba kerüljön féltve õrzött kincséhez, és hat számjegyû heti fizetéssel fogják ellehetetleníteni, hogy José Mourinho, vagy bárki más kirobbantsa Manchesterbõl a 23 éves gólvágót. 

 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!