Elkerülné a szégyenkezést a Galati

Az Otelul Galati elnöke, Marius Stan elárulta, klubja elsõ számú célja az lesz, hogy elkerüljék azt, hogy megalázzák, amikor ma este a Manchester Unitedet fogadják a Bajnokok Ligájában.


A Román Pontyok, akik ebben a szezonban debütáltak a legrangosabb európai kupasorozatban, mostanság igencsak szenvednek hazájuk bajnokságában, miután csak a tabella közepén helyezkednek el, míg a nemzetközi színtéren eddig szerzett pont nélkül állnak csoportjukban.

 

A Galati elnöke, Marius Stan szerint ezúttal sem számíthatnak arra, hogy az ölükbe hullik egy, vagy akár több pont a Bajnokok Ligájában, azonban ha emelt fõvel hagyhatják el a bukaresti Nemzeti Stadion gyepét, az már elég nagy siker lesz csapatának.

 

"A legegyszerûbb célunk az, hogy ne megalázottan kelljen befejeznünk a mérkõzést" - kezdte.

 

A dunaparti város csapatának edzõje, az egykori kiváló játékos, Doriel Munteanu sokkal optimistább volt a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón, kijelentve, hogy nem csak a tisztes helytállás csapata egyetlen célja.

 

 

"Ez az elnökünk véleménye, nem a csapat célja" - tette hozzá.

 

Két héttel ezelõtt a Galati 1-0-ra kikapott a Benficától ugyanazon a pályán, ahol ma játsznaka a Manchester Uniteddel, ugyanis a román fõvárostól 150 mérföldre, a moldáv határ mellett fekvõ stadionjuk nem felel meg az UEFA elõírásainak.

 

Az akkori mérkõzést követõen egyes hírforrások megjegyezétk, hogy a románok túlságosan is tisztelték a portugál csapatot, de Munteanu elmondta:

"Ez nem fog mégegyszer elõfordulni, errõl meg vagyok gyõzõdve."

 

"Csak öt éve edzõsködöm, úgyhogy túl egyszerû lenne azt mondanom, hogy ez a mostani lesz pályafutásom legnagyszerûbb estéje. De azon vagyok, hogy minél több ilyenben lehessen részem."

 

Munteanu elárulta, lenyûgözõnek tartja, hogy egy olyan edzõvel és csapatával mérheti össze erejét, mint Sir Alex Ferguson, aki ebben az évben már 25. éve ül a Manchester United kispadján.

 

"Lenyûgözõ. Teljesen kiráz a hideg, ha erre gondolok. Soha, senki nem fogja túlszárnyalni ezt a csúcsát. Még megközelíteni se fogják."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!