Otelul Galati 0-2 Manchester United

Alacsony színvonalú mérkõzésen, két büntetõbõl szerzett góllal nyert a United.


Sir Alex Ferguson sok helyen megváltoztatta kezdõcsapatát a Liverpool elleni találkozó óta. Visszakerült Rooney és Vidic is, utóbbi sérülésébõl felépülve játszhatott.

A találkozó elejétõl kezdve a United dominált, fölényes labdatartással az ellenfele térfelén játszottak folyamatosan a Vörös Ördögök, de komoly helyzetekig nem jutottak.

Az elsõ kapura lövésre nyolc percet kellett várni, ekkor Nani ívelt nagyon gyengén Grahovac kapus kezébe.

A 12. percben Vidictõl ritkán látott labdaeladás után Punosevac lõhetett kapura 21 méterrõl, de Lindegaardnak csemege volt a próbálkozás, ahogy az elsõ negyed óra végén érkezõ lövés is, melyet szintén könnyedén hárított a United kapusa.

Míg a Galati távoli lövésekkel próbálkozott - már amikor eljutott Lindegaard kapujának 25 méteres körzetébe - míg a Vörös Ördögöknél talán Evra betörései jelentettek legnagyobb veszélyt a hazaiakra nézve. Így történt a 29. percben is, Evra négy védõ között remekül tört be a tizenhatosra, majd passzolt Rooneyhoz, aki lõtt, de kísérletét blokkolták a védõk.

Két perccel késõbb Rooney szabadrúgásból próbálkozhatott, de a bal aslóba tartó lövése gyengére sikerült.

A 35. perc hozta az elsõ félidõ egyik legszebb jelenetét. (Nem volt sok olyan jelenet a mérkõzésen, melyre azt lehetett volna mondani, hogy szép volt.) Ekkor Evra ismét betört több védõ között, majd úgy gondolta most nem passzol, hanem inkább 15 méterrõl lõ, a jobb alsóba tartó lövését azonban védte a United drukker Grahovac.

Hét percre rá Carrick ívelt remekül Nani elé, aki visszapasszolt Carricknek, de a középpályás 10 méterrõl kapu fölé lõtt.

A félidõ végén egy szögletbõl veszélyeztettek a hazaiak, de Antal 6 méterrõl kapu fölé fejelt.

Szünetre maradt a 0-0, a hazaiak jól védekeztek, bár ehhez a United támadói is sokat segítettek, hiszen rengeteg labdát szórtak el elöl.

Változtatások nélkül jöttek ki a csapatok a második játékrészre és a játék képe semmit sem változott. A United mezõnyfölényben volt, de kapura nem jelentett veszélyt.

Egészen a 63. percig, amikor Nani passzolt Rooneyhoz, a támadó kapura fordult és 8 méterrõl lõtt...a jobb alsó sarok mellé.

Egy perccel késõbb ismét Nanitól kapott labdát Rooney, aki megindult a kapu felé, a középen üresen érkezõ Hernandezhez akart passzolni, de Costin beleütött a labdába. A védõ csak sárga lapot kapott, pedig utolsó emberként, gólhelyzetet megakadályozva direkt ütött a labdába, ami piros lapot érdemelt volna. Mivel az eset a 16-oson belül történt, járt a büntetõ, melyet Rooney a 64. percben higgadtan a kapu bal felébe lõtt, ezzel 0-1.

 


Bár elõnyben volt a United, két perccel a gól után emberhátrányba került. Vidic szabálytalankodott a félpályánál Giurgiu ellen, amiért meglepõ módon a német játékvezetõ azonnal piros lapot adott. Ennek fényében még inkább felértékelõdött a 11-es elõtti szituáció, amikor csak sárga lapot kapott a román játékos.

Az emberhátrányban játszó Vörös Ördögök azonban eldugták a labdát, a hazaiak így nem tudtak a kapu felé rohamozni az egyenlítés érdekében.

Sõt, a 81. percben remek helyrõl végezhetett szabadrúgást a vengéd csapat, de Nani lövése gyengére sikerült és a kapu közepén álló hálóõr könnyen hárított.

Ellentámadás végén jobbról érkzett beadást lõtt amolyan De Rossisan (a United-Roma 7-1-en) kapura Purosevac, de fél métert tévedett, így maradt a 0-1.

A rendes játékidõ utolsó percében is maradt az egy gólos vezetés, pedig kis szerencsével Nani eldönthette volna a találkozót, lövése azonban a bal kapufáról a mezõnybe vágódott.

Egy perccel késõbb Anderson indította Rooneyt, aki kissé kisodródott, ezért visszafelé próbált cselezni, de elkaszálták a büntetõ területen belül, járt is a 11-es, melyet a sértett végzett. Ugyanoda lõtte, ahova az elsõt, de jóval erõsebben, ami kellett is, hiszen a kapus most jó irányba vetõdött, ezzel Rooney beállította a 0-2-es végeredményt.

 


Összességében a mérkõzés színvonala nem volt az egekben, nehéz meccsen szerzett három pontot a United.

Bajnokok Ligája, C csoport
Otelul Galati 0-2 Manchester United
Bukarest, Nemzeti Stadion, 49500 nézõ

Vezette: Felix Brych

Galati: Grahovac - Rapa, Costin, Perendija, Salageanu - Antal, Neagu(Pena 72.), Filip, Giurgiu, Frunza(Ilie 83.) - Punosevac(Viglianti 87.)
Nem használt cserék: Branet, Iorga, Skubic, Sarghi

United: Lindegaard - Fabio(Jones 76.), Smalling, Vidic, Evra - Valencia(Evans 71.), Carrick, Anderson, Nani - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: De Gea, Fletcher, Berbatov, Owen, Welbeck

Gólszerzõ: Rooney 64', 92' (mindkettõ 11-esbõl)

Sárga lapok: Perendija, Neagu, Giurgiu, Costin, Rapa illetve Carrick

Piros lap: Perendija illetve Vidic

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Patrice Evra

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!