Evans elismerte forma ingadozását

Jonny Evans elismerte, hogy játéka az elõzõ szezonban hagyott maga után némi kivetnivalót, mivel túlságosan sokat lazított, és családja és barátai kijózanító szavai kellettek ahhoz, hogy újra formába lendüljön.


A Manchester United saját nevelésû védõje profi karriere kezdetén hatalmas léptekkel vette a lépcsõfokokat az Old Trafford ranglétráján, amely okán például a klub elengedte Gerard Piquet a Barcelonához 2008-ban.

 

Azonban a tavalyi szezonban úgy tûnt, mintha megtorpant, sõt, visszalépett volna az észak-ír bekk több egymást követõ, nem éppen meggyõzõ teljesítményét követõen, amellyel kapcsolatban elismerte, hogy õt is meglepetésként érte.

 

"Ha megnézzük az elmúlt éveket, akkor láthatjuk számos fiatal játékos tört be a csapatba, és produkált egy, vagy két kimagasló szezont, de aztán visszaestek" - kezdte.

 

"Néha hajlamos azt gondolni az ember, hogy õ immunis az ilyenre, és talán egy kicsit a kelleténél jobban kevesebbet gondoltam a labdára, mint kellett volna."

 

"Talán egy kicsit túlságosan sokat lazítottam, és azt gondoltam, hogy a dolgok ugyanolyan jól, és könnyedén alakulnak, mint az elõzõ két szezonban."

 

"Aztán hirtelen mindig a válladra nehezedik. Ezt követõen össze kell szedned magadat, és magadba kell nézned."

 

 

Azóta Evans újra magára talált, és megerõsítette pozícióját a csapaton belül, amely értelmében kulcsfigurája lett a United védelmének, hiszen olyan mérkõzéseken léphetett pályára kezdõként, mint a Tottenham, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool elleni rangadók.

 

Evans a keddi, Otelul Galati elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen már kilencedik alkalommal lépett pályára idén a Vörös Ördögök színeiben, és annak ellenére, hogy Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is egészségesen várja a hétvégi manchesteri derbit, õ szeretne az õsi rivalis ellen a pályán lenni.

 

Mindazonáltal a 23 éves játékos elégedett eddig nyújtott teljesítményével, és nagyon hálás azoknak, akik segítettek abban, hogy újra magára találjon.

 

"Szerencsére ott van mögöttem a családom, és néhány barát, akik képesek visszahúzni a földre, ha szükséges" - tette hozzá.

 

"Vannak olyan barátaim, akiknek nem esik nehezükre azt mondani, 'ma nem játszottál túl jól'. Abban a pillanatban hajlamos vagyok azt gondolni, hogy beszólogatnak, de végül rájövök, hogy igazuk volt. Õk mindig elmondják számodra az igazat."

 

"Néha magaddal kell vinned, és emlékezned kell azokra a dolgokra, amiket a hozzád közelálló emberek mondanak. Emellett magaddal is õszintének kell lenned."

 

Amellett, hogy a közeli barátok megítélése sokat számít, az sem elhanyagolható tényezõ, megerõsítik benne Evanst, hogy egy Belfastból származó fiúnak is van mit keresnie egy olyan klubnál, amelynek már gyerekkora óta szurkol.

 

"Most sokkal jobban meg van bennem erõsödve ez az érzés."

 

"Amikor egy olyan idõszakon mész keresztül, amely során nem játszol jó, akkor nyomás nehezedik rád. Néha azt érzed, hogy a közönség ránehezedik a válladra. Aztán a végén meg azt érzed, hogy felszabadultál." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!