Rooney akár ott lehet a londoni olimpián

Elképzelhetõ, hogy nagy meglepetésre meghívják a 2012-es olimpiára készülõ Nagy-Britannia futballválogatottjába az angol válogatott csatárát, Wayne Rooneyt.


Wayne Rooney a 2012-es Eb-selejtezõk utolsó mérkõzésén elkövetett buta szabálytalansága miatt kapott piroslapja okán kénytelen kihagyni az ukrán-lengyel közösrendezésû kontinenstorna csoportmérkõzéseit, ám az Angol Futballszövetség a minap elárulta, hogy a Manchester United játékosa elképzelhetõ, hogy mégse marad futball nélkül jövõ nyáron, miután kinevezték a britek olimpiai csapatányak szövetségi-kapitányáva Stuart Pearce-t.

 

Az FA kihangsúlyozta, hogy Fabio Capello válogatottjának keretébõl senki nem fog részt venni az olimpián, azonban amikor arról kérdezték, hogy Wayne Rooney ott lehet-e, ha a Háromoroszlánosok kiesnek a csoportkörben, a válasz nem volt túl egyértelmû.

 

"Az igazi célunk, és az érdekünk az, hogy Wayne ott lehessen, és játszon az Európa-bajnokságon" - kezdte az angol válogatott mûködéséért felelõs igazgatója, Adrian Bevington.

 

"Amint megtudjuk, hogy miként állunk ebben a helyzetben, akkor már tényleg csak Stuarton és Fabion fog múlni a dolog."

 

 

Capello 2012-es Európa-bajnokságra utazó keretében az Arsenalos Jack Wilshere mellett olyan fiatalok is szerepet kaphatnak a Manchester Unitedbõl, mint Danny Welbeck és Phil Jones, akik jogosultak lennének rá, hogy játszanak az U-23-as csapatban, és természetesen automatikusan benne lennének Pearce olimpiai keretében.

 

Amikor arról kérdezték, hogy ezek a játékosok részt vehetnek-e az olimpián, Bevington így felelt:

"Az egyetlen dolog amit nem szeretnénk, hogy elzárkózzunk bármilyen lehetõség elöl."

 

"Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kihívást jelent minden játékos számára, hogy részt vehetnek ezen a két tornán."

 

"De nem akarunk olyan szituációba kerülni, hogy azt kelljen mondanunk, senki nem vehet részt az Európa-bajnokságon, aki ott van az olimpiai csapatban, és fordítva."

 

"Minden ehhez hasonló szituációt igyekszünk megfelelõen, és felelõsségteljesen elintézni." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!