Fletcher: A United nagyobb a Citynél

Darren Fletcher szerint a Manchester City soha nem lesz olyan nagy, mint a Manchester United.


A Vörös Ördögök középpályása elismeri, az utóbbi néhány szezon során rengeteg változáson ment keresztül a városi riválisuk, köszönhetõen a gazdag tulajdonosnak.

Azonban Fletcher szerint a United múltbéli dicsõségét és történelmét a City soha nem lesz képes felülmúlni.

"Nem akarunk a Citynek önbizalmat adni, hogy aztán trófeákat nyerjenek" - mondta a skót középpályás a Daily Mirrornak. "Az a munkánk, hogy a Manchester United továbbra is a csúcson legyen és mindaddig, míg szerezzük a trófeákat, azt jelenti, hogy õk nem nyerik meg azokat."

"Ha a City majd sok trófeát nyer, akkor globális klubbá válnak. De egyedül a Unitedet ismerik el igazán a világon."

 


"A United történelme a nagyon nagy dolog. Senki nem veheti el a Busby-bébiket vagy épp a müncheni tragédiát - mindezek beleivódtak a klub történelmébe."

"A United a történelme és sikeressége miatt ismert az egész világon, ettõl válik különlegessé ez a klub."

"A csapatok, mint a Chelsea is, nyertek trófeákat és erre építkeznek, de még mindig nincs olyan globális vonzerejük és méretük, mint a Manchester Unitednek és ez az, amit meg is akarunk tartani."

"A manchesteri rangadó mindig hatalmas mérkõzés, ám idén a City valóban bajnoki esélyesnek számít, ez pedig még nagyobbá teszi ezt az összecsapást."

"Az elõzõ években henceghettél a városban, ha gyõztél ezen a meccsen, idén viszont már sokkal többrõl szól ez. Éveken keresztül a City nem igen jelentett veszélyt ránk a bajnokságban. A derbi mindig nagy meccsnek számított, de már fontos pontokról van szó, amelyek a bajnokság végén még sokat jelenthetnek."

"2008-ban a City kétszer legyõzött minket, de végül mi nyertük meg a bajnokságot. Most azonban nagy elõnyt jelentene nekik, ha hat pontot szereznének ellenünk. Ezért olyan nagy ez az összecsapás és ezért kapja fel mindenki. Évek óta ez a legnagyobb manchesteri derbi. Amikor ilyen meccseken szerepelhetsz, különleges érzés jár körül téged."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!