Phelan a csapat fájdalmáról beszélt

A Manchester United másodedzõje, Mike Phelan elárulta, hogy a csapat egész kerete sebzett vadként éli napjait a városi derbin elszenvedett hatalmas vereség óta, ám kijelentette, hogy talpra fognak állni.


A Vörös Ördögök vasárnap legsúlyosabb vereségüket szenvedték hazai pályán 1955 óta, amikor a városi rivális City 6-1-re legázolta õket. 

 

A gyõzelemmel Roberto Mancini együttese öt ponttal vezeti a Premier League tabelláját, és egyértelmûvé tették, hogy õk fogják idén a legnagyobb veszélyt jelenteni a United címvédésére.

 

Mike Phelan elismerte, hogy a vereséget nagyon nehéz volt feldolgozniuk, õ is osztja azt a véleményt, miszerint még hosszú út vezet a szezon végéig és ezzel együtt az éremosztásig.

 

"A csalódottságunkat a csapaton belül kell tartanunk és meg kell vele birkóznunk" - kezdte a Manchester Evening Newsnak.

 

"Tisztáznod kell magadban, hogy megvan-e benned mindaz, ami a sikerességhez és ahhoz kell, hogy újra talpra állj. Ez a mérkõzés csak három pont sorsáról döntött. Még el sem értük a kétszámjegyû bajnoki fordulókat ebben a szezonban. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez kizökkentse a kezünkbõl az irányítást és a szezon meghatározó pillanata legyen. Ez csak egy mérkõzés volt, amin túl kell tennünk magunkat."

 

"Az egyik legfontosabb dolog, hogy foglalkoznunk kell mindazzal ami történt, mert nagyon fontos, hogy az ember tanuljon a saját hibájából. Nem szabad elfelejteni. Erre nem is lesz lehetõségünk, de nem is fogjuk."

 

"Ez most már a történelemkönyvek részévé vált és ezzel együtt kell élni, de megvan a lehetõségünk rá, hogy újra elkezdjünk dolgozni, hogy orvosoljuk a problémákat és visszatérjük a régi kerékvágásba."

 

"Nem lehet elbújni elõle. A játékosokat még sokáig kísérteni fogja, de már újabb mérkõzésekkel kell foglalkozniuk. Normális esetben megfelelõen szoktunk reagálni az olyan 'ütésekre', mint a vasárnapi."

 

"Egy teljesen új csoportnyi játékosunk van a keretben. Ez egy új egység kiépítését teszi szükségessé. Néhányan közülök ez az elsõ igazi csapás, amivel meg kell birkózniuk. Meg fogjuk találni a módját, hogy miként tudják majd ezt kezelni. El tudják intézni magukban? Tudnak belõle tanulni?"

 

 

Sokan párhuzamot vontak a vasárnapi és a 1989-es, Maine Roadon elszenvedett 5-1-es United-vereség között, amelyek közül utóbbin Phelan játékosként is részt vett.

 

A klub a hatalmas csapásra úgy válaszolt, hogy egészen egy FA kupa gyõzelemig menetelt a szezon végén és Phelan hasonló válaszra számít most a játékosoktól.

 

"Soha nem felejtem el, hogy milyen fájdalmat éreztem, amikor 1989-ben 5-1-re kikaptunk a Maine Roadon. De megfelelõ választ adtunk rá. Ez összehozott minket. Tudtuk, hogy remek játékosokból álló társaság voltunk, és az is vagyunk" - tette hozzá.

 

"Olyan dolog történt, amire nem számítottunk, hogy eljöhet, csakúgy, mint '89-ben, de most hogy megtörtént, csak az a kérdés, hogy ez összekovácsolja-e a csapatot, netán továbbra is hatással lesz rájuk."

 

"Nem volt azért minden szempontból rossz ez a mérkõzés. Edzõi szempontból a játékunk nagy része rendben volt, de egyébként nem koncentráltunk eléggé. Ez azért lehetett, ez egy újjáformálódó csapat, és eddig minden remekül ment. Erre mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmet, illetve arra, hogy mi játszódott le a játékosok öltözõjében, és a klub színfalai mögött az elmúlt idõszakban. Képesek leszünk talpra állni. Ilyen dolgok már történtek korábban is."

 

"Átnéztük a dolgokat, analizáltuk, és megpróbálunk nem túlzottan sokat foglalkozni vele, illetve továbblépni. Ez arra késztet, hogy arra koncentrálj, hogy mid van és mit értél el, nem arra, hogy mid nincs és mi nem sikerült."

 

"Néha elõfordulhat, hogy bár nem szállsz el magadtól, de minden a lehetõ legnagyobb rendben megy, gólokat szerzel, jól játszol, és mindenki a te válladat veregeti. Az nagyon jó, ha ilyen történik. Azonban néha a nehéz leckék olyannak bizonyulnak késõbb, amit jobb minél elõbb megtanulni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!