Sir Alexnek fejfájást okoz a tegnapi teljesítmény

Sir Alex Ferguson elárulta, számos, eddig kiegészítõ emberként kezelt játékos Aldershot elleni teljesítménye okoz majd neki pozitív értelemben fejfájást a szombati, Everton elleni idegenbeli túra elõtt.


Dimitar Berbatov kimagasló teljesítményt nyújtott a 3-0-s vendéggyõzelemmel végzõdõ Ligakupa mérkõzésen, egy újabb góllal Michael Owen pedig ebben a sorozatban 2 mérkõzésen már három gólnál jár.

 

Sérülésüket követõen Tom Cleverley és Nemanja Vidic is értékes játékpercekkel gazdagodhatott visszatérés gyanánt, és a skót menedzser úgy érzi, hogy játékosai élvezték az EBB Stadiumban rendezett összecsapást.

 

"Õk mindig egy picit oldalba böknek - emiatt nagyon nehéz összeállítani a csapatot, hiszen fantasztikus keretünk van, rengeteg nagyon jó játékossal" - kezdte Sir Alex az Aldershot elleni gyõztes találkozót követõen.

 

"Ma este szükségük volt a játéklehetõségre, ugyanis az eddigi kezdõcsapatom, és a mellettük lévõ néhány játékos annyira összeszokott, és egyenletes teljesítményt nyújtott, hogy nem tudtak annyiszor leheõséget kapni a kezdõben, mivel nem volt szükségem változtatásokra."

 

"Ha megnézzük, ma este 11 friss játékosom volt a vasárnapi mérkõzéshez képest, ez pedig megmutatja, hogy milyen is egy erõs keret. Mivel ilyen erõs a keretünk, ezért a fiatalok nem tudnak bekerülni a csapatba. Paul Pogba, Ravel Morrison, Larnell Cole... mindegyiküket szerettem volna játszatni, de vannak olyanok, akiknek játékba kell lendülniük."

 

"Bármikor, amikor Owen játszik, gólt szerez. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni - õ egy fantasztikus profi, fantasztikus mérkõzés/gól átlaggal. Ismeri minden fortélyát ennek a tudománynak, éppen ezért lenyûgözõ dolgokra képes. Berbatovnak ma fantasztikus mérkõzése volt, briliáns gólt szerzett, igazán elismerésre méltó futball elõzte meg, amelyet követõen Dimitar megszerezte számunkra a vezetést."

 

 

"De mindannyian remekeltek - Antonio Valencia is, és Tom Cleverley pedig visszatért, ami nagyon jó dolog számunkra, hiszen õ egy kimagaslóan jó képességû futballista, és ez volt hosszú idõ után az elsõ mérkõzése - a Bolton meccs óta."

 

"Vidic 90 percet töltött a pályán, és úgy gondolom, hogy erre szüksége is volt. Amíg a tüdeje bírja, õ addig úgy érezte, hogy hajtania kell, és keményen kell küzdenie. Õ egy nagyon fontos játékosunk, és meccsrutinra van szüksége. Ezek extra dolgok számunkra, hiszen a szezon nagyon fontos szakaszában járunk, ahol egymást váltják az európai kupa-, Ligakupa mérkõzések, és a bajnokságban is vannak feladataink."

 

Sir Alex Ferguson nem felejtkezett el megemlékezni a hazai csapat megsüvegelendõ teljesítményérõl, ugyanis a negyedosztályú ellenfél annak ellenére kihajtotta szívét-lelkét, hogy már az elsõ percektõl kezdve látszott a két csapat között meglévõ tudásbeli különbség.

 

"Nagyon keményen küzdött az Aldershot, és nagyon nagy dicséretet érdemelnek azért, amiért soha nem álltak le, végig futották a meccset, és próbálták megszerezni a labdát" - tette hozzá.

 

"Remek produkció volt ez tõlük, de idõnként felvillantottuk, hogy mire vagyunk képesek, és akár több gólt is szerezhettünk volna a mérkõzés végén, ha kicsit jobban próbálkozunk."

 

"Elégedett vagyok - kupamérkõzésen a legfontosabb dolog az, hogy gyõzzél, és mostanra már a következõ fordulóban vagyunk. Szerintem megmutattuk, hogy mennyire profik és fegyelmezettek vagyunk, emellett a labdatartásban is remekltünk. Jó, ha ilyen habitussal rendelkezik egy csapat egy ilyen meccsen, a játékosok pedig élvezték minden percét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!