Smalling elõtérbe helyezi a Unitedet

Chris Smalling elárulta, ha lehetõsége lenne rá, hajlandó lenne játszani a 2012-es Európa-bajnokságon és a londoni olimpián is az angol válogatottban, ugyanakkor kijelentette, hogy elsõ sorban a Manchester Unitedre koncentrál.


A 2012-es Európa-bajnokság június 8-án veszi kezdetét Varsóban és július 1-én fejezõdik be Kijevben, míg a londoni Olimpia 24 nappal késõbb kezdõdik, és egészen augusztus 12-ig tart, nem több, mint egy héttel a Premier League 2012/2013-as szezonja elõtt.

 

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a múlt héten kollégájával, az Arsenal menedzserével, Arsene Wengerrel kritikával illette annak lehetõségét, hogy egy játékos akár mindkét eseményen részt vegyen az angol válogatottal.

 

A 21 éves Chris Smalling jogosult lenne rá, hogy ott legyen Stuart Pearce olimpiai keretében, ugyanakkor remek teljesítményének köszönhetõen bekerült Fabio Capello, az angol felnõtt válogatott szövetségi-kapitányának látókörébe is, amely értelmében akár a 2012-es lengyel-ukrán közösrendezésû Európa-bajnokságra is meghívót kaphat, két évvel azt követõen, hogy 10 millió fontért az Old Trafforda igazolt a Fulhamtõl.

 

Az Angol Futball Szövetség eddig még nem döntött arról, hogy engedélyezik-e játékosai számára, hogy részt vegyenek az Eb-n, és az Olimpián is, de nagy valószínûséggel csak az egyik tornán lehetnek majd ott angol színekben.

 

A védõként több poszton is bevethetõ Smalling természetesen mérhetetlenül örülne, ha bármely sorozatban lehetõséghez juthatna, de elárulta, hogy számára klubja prioritást élvez.

 

 

"Azt kell hogy mondjam, hogy az angol válogatott nem az elsõ számú célom jelenleg, ahogyan az olimpia sem" - kezdte a Manchester Evening Newsnak.

 

"A United az, amely folyamatosan a fejemben jár."

 

"De a szezon végeztével már másfelé is kalandozhat a figyelmem, és reményeim szerint bekerülhetek az angol válogatottba is. Természetesen nagyon szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon."

 

"Emellett pedig ott van az Olimpia is. Számos játékos, aki ott volt a nyári U-21-es Eb-n, játszani fog a játékokon."

 

"Akár az Eb-n, akár az Olimpián, vagy mindkettõn - szeretnél részt venni, mert ilyen lehetõségek nem sûrûn adódnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!