Giggs: Sir Alex kulcsszerepet vállalt a sikereimben

Ryan Giggs tisztelettel adózik azelõtt a tény elõtt, hogy Sir Alex Ferguson pár napon belül 25. éve ül a Manchester United kispadján menedzserként.


A Vörös Ördögök jelenlegi keretében a leghosszabb ideje regnáló középpályás kitüntetésnek érzi, hogy remek munkakapcsolatot alakított ki menedzserével emlékezetes pillanatokban gazdag karriere során, és úgy véli, hogy hihetetlen munkabírása a skót menedzsere sikerének záloga.

 

Sir Alex Ferguson legendás vezetési stílusa folyamatosan lehetõvé teszi, hogy a klub a világ legjobbja címért harcolhasson, és ez lehetõvé teszi, hogy karriere legújabb mérföldkövét túlszárnyava is újabb sikereket érhessen el.

 

"A legjobb tanács, amit adott nekem? Hogy keményen dolgozzak" - kezdte Giggs az Inside Unitednek adott nagy terjedelmû, exkluzív interjúban.

 

"Meglehet minden képességed a világon ahhoz hogy sikeres lehess, azonban a kemény munka a kulcs mindenhez. Rengeteg klasszis játékos jött-ment a Unitednél eltöltött évei alatt, de a legfontosabb dolog az volt, hogy a munkabírásuk által klasszisokká váltak, a többiektõl eltérõen."

 

"Õ pedig természetesen példaként szolgált mindenki számára. Mindig elsõként érkezik az edzõpályára, és utolsóként távozik, és ugyanezt a mentalitást akarja látni a játékosaiban is."

 

"Egyszerûen csak imádja a munkáját. Imádja nézni a United játékát. Szereti nyomon követni, ahogy a játékosai fejlõdnek. Mindent imád, ami ezzel a munkával kapcsolatos. Nem tudod ugyanazt végigcsinálni, amit õ tesz ebben a korban, és nem tudsz ugyanolyan munkabírással rendelkezni, ha nem szereted azt, amit csinálsz."

 

"Ahogy már korábban is mondtam, az õ munkabírása elképesztõ. Lehet, hogy reggel négykor érünk haza egy idegenbeli BL-mérkõzésrõl, azt szinte biztosan garantálni lehet, hogy õ lesz az elsõ reggel 8-kor Carringtonban - és ismét utolsóként fog távozni."

 

"Aztán késõbb bekapcsolod a Tv-t, és már látod, hogy este Londonban kell megjelennie. Ez egyszerûen hihetetlen."

 

 

Giggs kapcsolata Sir Alex Fergusonnal az évek során természetesen sokat változott, ahogy a walesi szélsõ kezdõ tinédzserbõl a csapat keretének igazi veteránjává avanzsált.

 

"Egyértelmûen õ van a legnagyobb hatással a karrieremre" - tette hozzá Giggsy.

 

"Már 25 éve ismerem õt, és õ látott 13 éves korom óta fejlõdni egészen mostanáig. Mindig ott állt mögöttem és támogatott, illetve segített a fejlõdésben. Emellett mindig tudta, hogy mi a legjobb számomra a karrierem során, különösen a korai szakaszban, de most a késõbbiekben is."

 

"Mindig is jó volt a kapcsolatunk, de azt megnézve, hogy mennyi ideje ismerjük egymást, azt kell hogy mondjam, hogy változott. Olyanná vált számomra, mint egy apafigura, mert õ olyan ember volt, akiben megbízhattam. Azt gondolom, hogy az azóta eltelt idõben én letttem a kapocs az öltözõ, és a menedzsment között."

 

"Szerintem õ nagyon nagy részt vállalt az én sikereimben. Már korán megmutatta számomra, hogy mit jelent a United mezét viselni, és hogy ehhez miként tartsam magam, amit azóta is mindig próbálok követni."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!