Orvosság Rio számára a csapatkapitányság

Hogy csapatkapitányként vezetheti ki Angliát a Montenegro elleni Eb-selejtezõre, segít Rio Ferdinandnak abban, hogy emlékeiben mélyre temesse karriere llegsötétebb napjait.


Ahogy arról korábban hírt adtunk, Fabio Capello végül Rio Ferdinandot választotta az angol válogatott csapatkapitányává, így a 2012-es Eb-selejtezõ sorozatban ismét õ vezetheti ki a Háromoroszláonosokat, azt követõen, hogy a világbajnokságot súlyos térdsérülése miatt ki kellett hagynia.

 

Ferdinand már februárban megkapta a kapitányai karszalagot, miután John Terry viharos magánéleti problémái miatt már nem kívánatos személy volt Fabio Capello szerint a válogatott élén, azonban a sajtóban sokat emlegetett erõnléti problémái miatt nem tudta maximálisan betölteni tisztségét.

 

A 2010-es nyári, dél-afrikai világbajnokságnak úgy vágott neki, hogy õ viselheti a csapatkapitányi karszalagot, ám a torna elõtt pár nappal elszenvedett sérülése okán helyettese, Steven Gerrard lett a kapitány, aki azóta Ferdinand hiányában a Bulgária és Svácj elleni selejtezõkön is ellátta ezt a feladatkört.

 

Bár hallani lehetett olyan híreket is, hogy Capello véglegesen a Liverpool csapatkapitányára ruházza át a tisztséget, végül mégis a Manchester United védõjére bízta a kapitányi szalagot, amely Ferdinand számára megkönnyebbülést jelent a gondokkal teli hónapok után.

 

 

"Eléggé érezhetõ volt rajtam, hogy a sérülésemet követõ 48 órában pályafutásom legrosszabb napjain voltam túl, hiszen a világbajnokság elõtt megsérülni, úgy hogy te lettél volna a válogatott csapatkapitánya, hatalmas érvágás, ezt pedig nehezen tudtam feldolgozni" - mondta Ferdinand a bejelentést követõen adott sajtótájékoztatóján.

 

"Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy felépüljek. Minden nap keményen edzettem a Manchester Unitednél, és az orvosi stáb fantasztikus munkát végzett, hogy a vártnál gyorsabban felépültem."

 

"Kihagyni a világbajnokságot, egy összetört álommal ért fel számomra. De össze kellett szednem magamat, és túl kellett lépnem a történteken."

 

"Nagy megtiszteltetés az angol válogatott csapatkapitányának lenni."

 

"Emellett az is nagyszerû érzés, hogy újra játszhatok. Azóta nem léphettem pályára a válogatottban, mióta a világbajnokság elõtt megsérültem."

 

"De most már visszatértem, és az, hogy újra én kaptam meg a csapatkapitányi karszalagot, fantasztikus érzés."

 

"Azt kell mondanom, hogy Steven Gerrard fantasztikusan elvégezte a dolgát, amíg én nem álltam a válogtott rendelkezésére."

 

Ferdinand azt is kiemelte, hogy nincs közte, és Gerrard között nézeteltérés, amiért végül õ kapta meg a csapatkapitányi posztot.

 

"Mindketten profik vagyunk, felnõtt emberek, ráadásul nem zöldfülûek" - tette hozzá.

 

"Tudtuk, hogy kettõk közül fog kikerülni a csapatkapitány, és ha végül õ lett volna az, akkor is kezet ráztunk volna és sok szerencsét kívántam volna, ebben mindenki biztos lehet."
 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!