Visszatérhet az X-faktor a United kezdõjébe

A Swansea City elleni szombati bajnokira visszatérhet a csapatba a korábban sérülés miatt hiányzó Ashley Young és Tom Cleverley, így az utóbbi idõkhöz képest kreatívabbak lehetnek a Vörös Ördögök.


Sir Alex Ferguson számíthat a dél-walesi kirándulására kijelölendõ kerete összeállításakor Ashley Young és Tom Cleverley szolgálataira, miután a két játékos bevethetõ állapotba került a válogatott mérkõzések miatti szünet alatt.

 

A párosnak nagyon sok köszönhetõ abban, hogy a Manchester United az idei szezonban milyen pozícióban áll jelenleg a Premier Leagueben és a Bajnokok Ligájában, ugyanis sérülésükig a csapat eszekén funkcionáltak.

 

Young még a nyár folyamán tette át 16 millió fontért székhelyét a bajnoki címvédõhöz az Aston Villa együttesétõl, és azóta a 26 éves játékos úgy játszik, mintha világ életében válogatottbeli csapattársával, Wayne Rooneyval futballoztak volna együtt, ez pedig néhol szemetgyönyörködtetõ akciókban csapódik le.

 

Rooney az elsõ öt fordulóban összesen kilenc alkalommal volt eredményes a Premier Leagueben, míg Young kétszer talált be az Arsenal 8-2-es földbedöngölése alkalmával. 

 

A szezon elején remek közönségszórakoztató játék szinte nyomatlanul eltûnt a Manchester United házatájáról az utóbbi hetekben, ennek oka pedig többek között arra vezethetõ vissza, hogy az Everton elleni bajnokit megelõzõ edzésen lábfej sérülést szenvedõ Young kivált a csapatból.

 

Az azóta kihagyott három mérkõzése alatt a United csak szenvedett, hogy visszanyerje önbizalmát a városi derbin elszenvedett katasztrofális vereséget követõen.

 

Sérülése miatt Youngra nem számíthatott az angol válogatot szövetségi-kapitánya, Fabio Capello sem a múlt hétvégi Spanyolország, illetve a tegnapi Svédország elleni barátságos mérkõzéseken se, így viszont Youngnak már majdnem három hete volt arra hogy felépüljön egy olyan sérülésbõl, amelyet Sir Alex Ferguson nem tartott súlyosnak.

 

 

Így arra lehet számítani, hogy Ashley Young is ott lehet a Swansea City ellen a Liberty Stadiumban, csakúgy mint Tom Cleverley, aki tündökölt a szezon kezdetén a csapat középpályáján, ám szeptembertõl a Bolton elszenvedett sérülése miatt több mérkõzésen keresztül nem állhatott rendelkezésre.

 

Ezt követõen az elõzõ hónapban az Aldershot elleni Ligakupa mérkõzésen egy órányi játéklehetõséget kapott a visszatérésre, ám az Everton elleni bajnokin megint térdsérülés miatt kellett cserét kérnie.

 

Mivel ezen sérülés esetében is könnyebb problémáról beszélt Sir Alex, ezért azt mondhatjuk, hogy elégnek kell lennie a több mint két hetes pihenõnek ahhoz, hogy az angol válogatott játékos a válogatott szünetet követõen ismét harcba álljon. 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!