Butt célba vette az edzõsködést

A Manchester United egykori középpályása, Nicky Butt elárulta, hogy szeretne a menedzseri pályára lépni, miután nemrég felhagyott aktív játékospályafutásával.


A 36 éves egykori angol válogatott játékos legutóbb a hong kongi South China együttesénél játszott, ám az év elején visszatért Angliába, és jelenleg edzõi képesítése megszerzésén dolgozik. Miután szögre akasztotta stoplisait, az egykoron a Newcastle Unitedben is megforduló középpályás eltökélt, hogy a legjobbaktól tanulhasson a Manchester United carringtoni edzõközpontjában, hogy a menedzsere világának ugródeszkájára léphessen.

 

"Most kezdtem el az edzõi képesítésem megszerzését, és eddig pár órán vagyok túl" - kezdte Butt a Manutd.com-nak.

 

"A következõ öt-hat hónapban kaphatom meg majd a képesítést."

 

"Sokat járok Carringtonba, és csak figyelek, nem nagyon veszek részt egyik gyakorláson se. Nézem, hogy mit csinálnak az edzõk, és hogyan beszélnek a gyerekekhez. Kérdezzünk csak meg bármely játékost, a tudás ott van a fejében. A nehéz dolog az, hogy ezt fel is tudd használni, és tisztán, érthetõen add tovább. Ez az, amit meg kell tanulnom."

 

"Szerencsés voltam, hogy rengeteg edzõ keze alatt játszhattam, akik kiugró képességekkel rendelkeztek a szakmájukban, és mindig tudtak valami újat adni. Steve McClaren, Carlos Quieroz, Brian Kidd, és Eric Harrison... mind nagyszerû edzõk."

 

 

Ugyanolyan hozzáállást mutatva, amely a pályán is jellemezte, Butt egyértelmûen komolyan gondolja, hogy játékoskarriere befejeztével is a futballban maradjon.

 

"Tényleg tudom, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy edzõvé válhassak" - tette hozzá.

 

"Az, hogy sikeres leszek-e, az egy másik dolog. Majd meglátjuk. Voltak olyan pletykák 2010. nyarán, hogy az Oldhamnél vállalok feladatot, és valaki meg is krédezte, hogy érdekelne-e a lehetõség, de soha nem is foglalkoztatott, mert túl korai lett volna. Szerettem volna egy évig távol lenni kicsit a szakmától, az idõmet a családommal tölteni, és az iskolai szünetben elutazni a gyerekekkel. Nagyszerû volt, hogy ezt végre megtehettem, de most már úgy érzem, hogy készen állok a feladatra."

 

"Van egy olyan dolog, amit addig nem tudsz, amíg nem próbálod meg, jelesül, hogy mit akarsz. Miután kiszálltam az aktív futballból, azt gondoltam, hogy a TV-ben kellene próbálkoznom, de nem szerettem. Ha nem próbáltam volna ki, soha nem tudtam volna meg. Úgy éreztem, hogy Gary Neville biztosan azonnal az edzõi pályára lép, de ehelyett szakkommentátorként dolgozik a Sky Sportsnál, ahol 3 éves szerzõdése van. Úgyhogy soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ az általad járt úton. Fel kell rá készülnöd, hogy minél több tudást összeszedj, akár a futballban, akár más területeken, és aztá meglátod, hogy mit tudsz kihozni belõle."

 

Amellett, hogy most tanulja az edzõi szakma fortélyait, Butt az élet más területein is elfoglalt.

 

"Továbbra is ellátom a Manchester United nagyköveti poszjával járó feladatokat, amely azzal jár, hogy a klub kereskedelmi partnereivel bejárom a világot."

 

"Emellett dolgozom a MUTV-ben is, rengeteg idõt szentelek a családomnak és síelni tanulok - amíg játékos voltam, addig erre nem volt lehetõségem."

 

"Rengeteg olyan dolog van, amit most már megtehetek, de az elsõ számú célom az az, hogy menedzser legyek. Ez az, amit csinálni akarok, akármi is történjen, de nem akarok fejest ugrani ebbe a szakmába, hogy lelkesen belevágjak, aztán nem úgy sül el, ahogy szeretném. Lassan szeretnék egyre feljebb lépni, és készen állni a feladatra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!