Welbeck klasszis mentorait élteti

Az ebben a szezonban kirobbanó formában lévõ Danny Welbeck szeretne 'világklasszis' csapattársaitól tanulni a Manchester Unitednél, többek között olyanoktól, mint Ryan Giggs és Wayne Rooney.


A 20 éves támadó hihetetlen sebességgel robbant be az emberek köztudatába az idei szezonban, mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményével, a Sunderlandnél töltött kölcsöndidõszakot követõen.

 

Miután Welbecknek olyan játékosokkal kell megküzdenie azért, hogy Sir Alex Ferguson elsõ számú csatára legyen, mint Rooney, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov, Michael Owen és Federico Macheda, sokan gondolhatták, hogy ez problémát fog okozni számára - azonban eddig úgy tûnik, hogy a manchesteri akadémia egyik csúcstermékének számító nyurga gólvágó számára ez nem jelent problémát, amellyel beverekedte magát Fabio Capello tervei közé is.

 

Ennek ellenére Welbeck továbbra is hiszi, hogy még van mit tanulnia, és nem gondolja, hogy erre bármely más hely megfelelõbb lenne, mint a Manchester United csapata, ahol olyan alakok 'mentorálják', mint a követendõ példának is tekinthetõ Ryan Giggs és csatártása, Wayne Rooney.

 

"Gyerekkorom óta Ryan Giggs volt a példaképem. Imádom, ahogy játszik. Nyolc éves voltam, amikor lõtte az emlékezetes Arsenal elleni gólját [az 1999-es FA kupa elõdöntõjében]" - kezde a Daily Telegraphnak.

 

"Akkor csak azt gondoltam, 'Wow! Én akarok lenni Ryan Giggs'."

 

"Amikor elõször edzhettem vele, nagyon hitetlenkedtem. Aztán jött a lehetõség, hogy együtt játszhattam vele. Nincs is annál jobb dolog, mint amikor együtt játszhatsz a példaképeddel."

 

"Ryan Giggsnek hatalmas akarata van. Még most is minden edzõmérkõzést meg akar nyerni. Ha a labdatartásról van szó, akkor is azt akarja, hogy az õ csapatánál legyen a legtöbbet a labda. Ezt látni nagyon lelkesítõ a fiatalok számára, hiszen mindenki számára nagyon sokat jelent ez."

 

"Mindegyik United játékos jobb és jobb akar lenni. Wazza [Wayne Rooney] hatalmas vággyal játszik. Ez pedig ragadós. Mindig azt látom tõle, hogy megtesz minden tõle telhetõt, ez pedig arra sarkall, hogy én is a lehetõ legjobb teljesítményemet nyújtsam. Õ egy csodálatos tehetség."

 

"Világklasszis játékosokkal edzhetek és játszhatok együtt, hétrõl-hétre."

 

 

Welbeck, aki nincs bevethetõ állapotban a mai, Swansea City elleni bajnokira izomsérülése miatt, amely okán kénytelen volt kihagyni az angol válogatott Svédország elleni barátságos mérkõzését is, szeretné felülmúlni azt a karriert, amelyet Michael Owen tudhat maga mögött a legmagasabb szinten.

 

"Nem tudok nem tanulni tõle. Csak nézem, ahogy két vállra fekteti az utolsó védõt is. Nézem, ahogy a védõk mögött mozog. Õ egy nagyszerû csatár" - tette hozzá Danny, aki nyolc éves kora óta a Vörös Ördögök akadémiáján nevelkedett.

 

"Emlékszem a '98-as franciaországi vb-n lõtt góljára az argentinok ellen. Az egész családommal a nappaliban ültünk, és láttam, ahogy külsõvel átveszi a labdát, és onnantól nem volt megállás. Elment néhány védõ között és a felsõ sarokba zúdította, amely után csak annyit tudtam mondani, wow!"

 

Welbecknek nem csak a Manchester Unitedben kell megküzdenie azért, hogy bekerüljön menedzsere elképzeléseibe, de az angol válogatottnál sincs könnyû dolga, ugyanis hatalmas kihívás elõtt áll manchesteri csapattársaival, Phil Jonesszal és Chris Smallinggal, ha szeretnék beverkedni magukat Fabio Capello 2012-es Európa-bajnokságra készülõ keretébe. 

 

"Nagyon izgató, és egyben lelkesítõ tudni azt, hogy ha jól teljesítesz a klubodnál, akkor a szövetségi-kapitány gondolni fog rád és betesz a felnõtt angol válogatottba."

 

"Múlt nyáron páran közülünk ott voltak az U-21-es Európa-bajnokságon, éppen ezért nagyon jól ismerjük egymás játékát, és remélhetõleg ezt kamatoztathatjuk az Eb-n is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!