Webchat Phil Jonesszal

November 17-én a Manutd.com Phil Jonesszal készített interjút egy webchat formájában.


Az aláírt mezt Ryan Walters nyerte Walesbõl, aki azt kérdezte Jonestól: "Ha a világválogatottban középsõ védõként játszhatnál, mely három védõt választanád magad mellé?".

Úgy tûnik, gyorsan letelepedtél Manchesterben. Segített ebben az, hogy válogatott szinten már sokat játszottál Tom Cleverleyvel, Danny Welbeckkel és Chris Smallinggal?
Arman Zamanzadeh, Irán

Igen, feltétlenül. Jól ismertem õket az U21-es csapatból és velük együtt nõttem fel a korosztályban. Ismerjük egymás játékát és megértjük egymást. Az is jó, hogy úgy tudok bejönni a klubba, hogy tudok beszélni valakihez és nem kell idegesnek vagy szégyenlõsnek lenni. Olyan klubba igazolni, mint a Manchester United idegtépõ lehet, de én azonnal letelepedtem itt. Mindenki - játékosok és személyzet - azt éreztette velem, hogy szívesen látott vagyok itt.


Ha a FIFA/Pro Evo játékokkal játszol, magadat a védelembe, középpályára vagy csatárnak teszed be?
Richard Fry, Burghclere, Egyesült Királyság

Én FIFA-val játszom. Egész nap. A FIFA-ban nem használom magam - túl lassú vagyok! Ha mégis beteszem magam, akkor középsõ védõnek állítom. Nem nagyon játszottam a FIFA-val az amerikai túrán, mert csak éppen akkor csatlakoztam a klubhoz, de emlékszem egyszer Rio Ferdinanddal játszottunk és nyertünk. Wayne Rooney azt hiszi magáról, hogy õ a FIFA Isten, de ezek csak szavak. A minap Danny Welbeckkel játszottam, jelenleg 6-5-re vezet. De azt szeretném, hogy én legyek a legjobb a klubnál FIFA-ban. Van olyan jó az ujjkoordinációm, hogy a legjobb legyek (PS3-on és nem X-Boxon).


Mi a legjobb dolog Manchesterben?
Robert Hatton, Warrington, Egyesült Királyság

Manchester nagyszerû város, ahol üzletek és szép éttermek mellett csendes helyek is vannak. Vannak kedvenc éttermeim, mint a Wings, Gaucho Grill, Piccolinis vagy a San Carlo. Elmentem a Rosso's-ba, Rio éttermébe is, fantasztikus volt. A bárány lábszárért meg kell halni, annyira jó. A hús omlott le a csontról.


Mit szeretnél karácsonyra?
Shaun Birch, Stroud

Édesanyám szokta ezt kérdezni! Nem tudom. Lehet úgy fog hangozni, mintha 40 éves lennék, de festményeket és képeket szeretnék, hogy a házban ki tudjam tenni. Berendezési tárgyakat...dísztárgyakat, asztalt, székeket. Ilyesmi dolgokat. Az órák a rögeszméim. Van egy billiárd asztalom, ami mögött van egy hatalmas kör alakú órám. Imádom az órákat, de csak mostanában kezdtem el gyûjteni õket.

 



Labdarúgóként rövid vagy hosszú távú cáljaid vannak?
Theodosis Charalambous, Ciprus

Azt hiszem, mindig van a fejedben egy hosszú távú cél is. A legjobb akarsz lenni, amit csak elérhetsz. De inkább a rövid távú célok felé irányulok, mert azokat jobban el lehet érni.


Milyen a játéka a Manchester Unitednek a Blackburn Rovershez képest?
Nicola Rea, Preston, Egyesült Királyság

Természetesen a futball színvonala másabb - nem tiszteletlenséggel beszélve a Roversrõl, akik fantasztikusak voltak számomra. De jobb játékosokkal játszani azt jelenti, te is jobb játékos lehetsz. A játék sebessége sokkal gyorsabb, ráadásul a szurkolótábor hatalmas. A világ minden táján vannak szurkolók. Most is, talán a világ 80 különbözõ országaiban élõ emberektõl kapunk kérdéseket.


Milyen érzés, hogy ilyen rövid idõ alatt ilyen hatást értél el a klubnál?
John Alexander, Észak-Írország

Nagyon szép. Talán nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan megtörténik, de minden pillanatát imádom. Szeretek focizni és remélhetõleg továbbra is megtehetem, ha jól teljesítek.


Ha a világválogatottban középsõ védõként játszhatnál, mely három védõt választanád magad mellé?
Ryan Walters, Tenby, Egyesült Királyság

Wow, ez trükkös. Jó kérdés. Bal bekknek Roberto Carlost, jobbnak Dani Alvest választanám, magam mellé pedig Gerard Pique-t. Ez jó négyes lenne.


Vannak félelmeid vagy fóbiáid?
Alan Flatley, Kilkelly, Írország

Külföldön nem tudok beszállni a liftbe. Angliában nincs ezzel gond, de külföldön igen. Amikor gyerek voltam, Görögországban nyaraltunk és beragadtunk egy liftbe. Klausztrofóbiát éreztem akkor.


Phil, ki volt az, aki leginkább lenyûgözött téged, mióta a klubhoz kerültél?
Luke Clark, Egyesült Királyság

Rettenetes lenne egyetlen labdarúgót megnevezni, mert olyan sok, igazán tehetséges játékos van itt. Mindenki jó, tehetségétõl függõen. Valaki gyors és ügyes, másoknak megvan a saját tehetsége. De valószínûleg Giggs emelkedik ki leginkább, mert nagyon jó erõnléti állapota van. Folyamatosan tartja. Nem gondolnád, hány éves. Nem mondanám öregnek, még fiatal, de az a vágy, hogy folytassa a focit és továbbra is gyõzzön, valami hihetetlen.


Milyen érzés, hogy Duncan Edwardshoz hasonlítanak és úgy gondolják, egy napon Anglia csapatkapitánya leszel?
Jason Ho, Manchester, Egyesült Királyság

Hihetetlen ezt hallani az emberektõl. Nagy megtiszteltetés, hogy ugyanabban a mondatban említenek engem Duncan Edwardsszal. Természetesen jóval elõttem játszott õ a Unitedben és az angol válogatottban , de úgy nõttem fel, hogy sokat megtudtam róla és óriási megtiszteltetés, hogy vele egy mondatban említenek engem. Ez inspirál engem, jobb játékossá akarok válni, még keményebben akarok edzeni. Ami az angol csapatkapitányságot illeti, szintén jó dolog. De két lábbal a földön kell állnom és elõször is a Manchester Unitedben kell jól teljesítenem. Ha ez így történik, akkor lehetõséget kapok, hogy a válogatottban is teljesítsek. Ha Anglia csapatkapitánya lehetnék egyszer, azt hiszem az lenne karrierem csúcsa.


Az idõsebb játékosok csináltak bármilyen bavatási szertartást, amikor csatlakoztál a klubhoz?
Erik Jonsson, Svédország

Nem, megúsztam azt. Csak annyit mondtak, hogy valamit énekelnem kellene. Azt mondtam erre, hogy csak akkor tudom megtenni, ha együtt csináljuk. Hogy mit énekeltem volna? Valószínûleg valami olyat, ami a 'The Script - The Man Who Can't Be Moved'-ra hasonlít.

 



Mire emlékszel az elsõ unitedes napodból?
Georgian-Sorin Maxim, Dánia

Seattle-ben voltam. Emlékszem, a többi U21-es sráccal együtt jöttünk - Danny Welbeckkel, Chris Smallinggal és Tom Cleverleyvel. Az ebédlõben ültünk és ebédeltünk, a csapat pedig edzésen volt. Aztán bejöttek, kezet ráztak velem és bemutatkoztak. Nagyon ideges voltam. Ki ne lenne az? Olyan játékosokkal találkoztam, akiket tévében néztem és rajtuk nõttem fel.


Ha a Bajnokok Ligája döntõjében gyõztes gólt szereznél, milyen módon ünnepelnéd meg?
Danny Spittle, Stourbridge, Egyesült Királyság

Nem tudom biztosan, de valószínûleg sárga lapot kapnék utána (nevet)! Valószínûleg a tömeg közé ugranék, levenném a mezemet és térden csúsznék... Kiszaladnék a pályáról, majd vissza. Fogalmam sincs, de csodálatos lenne.


Manchesteri rövid idõd alatt milyen különbözõ dolgokat tanultál a játékról?
Mark Hughes, Manchester

Azt gondolom, sokmindent. Nem mintha nem lettem volna technikailag jó elõtte is, de ha minden nap ezekkel a srácokkal edzel, rá vagy kényszerítve a javulásra. Sokkal gyorsabb a lábam, gyorsabban tudom megtolni a labdát. És minél többet edzem ezekkel a srácokkal, annál jobbat kapok. Nagyon várom ezt.


Melyik a kedvenc TV mûsorod?
Jake Forte, Beziers, Egyesült Királyság

Több is van. Szeretem nézni az MTV Cribs-et, Family Guyt. Viszon nem nagyon vagyok oda a szappanoperákért, X-Faktorért, Big Brotherért. Szeretem a 'The Only Way Is Essex'-et és régebben a 'The InBetweeners'-t. De nem szerettem az 'I'm A Celebrity'-t sem. Miért ülnék le a tévé elé és tenném ki magam annak, hogy embereket nézzek, miközben undorító ételeket esznek?


Mindannyian tudjuk, hogy nagyon sokoldalú játékos vagy. Melyik a legjobb posztod és van-e olyan, ahol nem tudsz játszani?
Mark Noble, Ipswich, Egyesült Királyság

Fiatal koromban jobb szélsõként és csatárként is játszottam. Ahol soha nem szerepeltem, az a bal bekk, bal szélsõ és kapus poszt. A kedvenc pozícióm a középsõ védõ poszt és azt gondolom, azon a poszton alakul majd ki a karrierem. A lényeg, hogy élvezzem a focit, bárhol is játszom a pályán.


Meccs végi hosszabbítás...melyiket tennéd inkább, gyõztes gólt szereznél, vagy saját gólvonalról mentenél egy lövést?
Aakash Karia, London, Egyesült Királyság

Mindkét esetben hõs lennél. De figyelembevéve azt a tényt, hogy még nem szereztem hivatalos mérkõzésen gólt karrierem során, azt mondanám, gólt szereznék inkább. Azután kifutnék a stadionból is.


Van meccs elõtti rituáléd?
Shanker Vasu, Malajzia

Igen. De hülyeségnek tûnik majd...attól függ, hogy otthon vagy idegenben vagyunk-e. Ha otthon játszunk, akkor a bal dolgokkal kezdek, míg idegenben a jobbal. Szóval most a jobb zoknimat fogom felvenni elõször, mert hétvégén Swansea-United mérkõzés lesz. Jövõ héten, ha játszom a Benfica ellen az Old Traffordon, akkor a bal zoknimmal kezdek. A pálya fehér vonalaira sem szeretek lépni. És amikor átlépek az oldalvonalon, mindig annak megfelelõ lábbal teszem ezt, hogy épp otthon vagy idegenben vagyunk. A szállodákban is két törölközõ lóg mindig. Elõzõ héten a válogatott kötelezettségek során a bal oldalit vettem le, mert a spanyolok ellen is otthon játszottunk. Tudom, hogy furcsa ez, de nem tudok mit tenni ellene. Senki nem tudott errõl, senki nem vette észre...de úgy gondolom, a titkom most kiderült.


Mi volt a kedvenc pillanatod eddig a Manchester Unitedben?
Luke Joyce, Sutton Coldfield

Valószínûleg a Community Shield megnyerése. Soha nem nyertem még csak hasonló trófeát sem elõtte. Igazán szép volt és valószínûleg ez a kedvencem eddig. Sok jó pillanatom volt már eddig is, de az volt a legjobb. Azt gondoltam magamban, ott állva a Wembleyben: 'Két perce vagyok csak itt, de már van egy trófeám!' Régebben arra gondoltam, 'nem bírom, hogy mindig az utolsó pillanatban szerez egy klub gólokat.' De már szeretem és egy rossz szavam sincs.


Mi lenne a legjobb öt tipped, ha valakinek tanácsot kellene adnod labdarúgás terén?
Robert Ormson, Runcorn

Koncentrálnod kell és tudnod, mit akarsz. Rengeteg áldozatot kell hoznod. Nem könnyû úgy felnõni, hogy te edzésen vagy, míg a haverok mennek másfelé. Ez kemény. Arra is fel kell készülnöd, hogy abszolút mindent bele kell adni. Nem adhatsz ki 50%-ot vagy 99-et...mindent bele kell adnod ha a pályán vagy edzésen vagy.


Ha a születésnapodat bárhol megünnepelhetnéd, hol tennéd meg?
Fariz Attamimi, Szingapúr

Las Vegas. 2013-ban, amikor 21 éves leszek, megyek oda. Nagyon várom már.


Kik a csapat vicces emberei és voltál-e már áldozata valamilyen csínynek?
Kevin Kevin, Egyesült Államok

Rio Ferdinand és Wayne Rooney a két legfõbb ebben. Próbálkoztak már, hogy áldozat legyek, de mindig figyelek és gyorsan lelépek a helyszínrõl.


Aggódsz amiatt, hogy sokoldalúságod folytán nem lesz egy állandó posztod?
Gareth Robins, Carterton, Egyesült Királyság

Nem, egyáltalán nem. Azt hiszem a sokoldalúság elõnyt jelent mindig. Ez lehetõvé teszi, hgy még többet játszhass. Nem értem, miért jelentene hátrányt. Remélhetõleg idõvel majd egy állandó helyet fogok megmarkolni, de egyelõre csak az a fontos, hogy boldog vagyok, ha focizok.

 



Melyik a kedvenc nyaraló helyed?
Sameer Varma, India

Azt kell mondjam, Dubai. Rengeteg üzlet van ott, szép szállodák, jó éttermek és az idõ is jó. Szafarira is mehetsz, vagy a legmagasabb épületekbe is felmehetsz.


Melyik feltörekvõ ifirõl gondold azt, hogy berobbanhat a United elsõ csapatába?
Tyrone Wright, Manchester, Egyesült Királyság

Õszintén szólva nagyon sok tehetségünk van az ifi és tartalék csapatokban. Will Keane szerintem nagyon jó játékos. Paul Pogba és Ravel Morrison szintén nagyon jó, ahogyan Larnell Cole és Zeki Fryers is. Néha velünk edzenek. De hogy igazságos legyek, minden fiatal nagyon tehetséges. Ha nem így lenne, nem lennének itt.


Melyik csapattársad ellen legnehezebb játszani edzésen?
Dan Lear, Bristol, Egyesült Királyság

Nani. Trükkös a srác. Ha eléri, hogy ostobának tûnjek, olyankor általában hátulról megrángatom.


Melyik pálya adja a legnagyobb élményt?
Reece Timmins, Egyesült Királyság

Az Old Trafford és a Wembley nagyszerû stadionok. A nyakadon érzed a reszketést, amikor kisétálsz ezekre a pályákra. Nem leszek nagyon ideges, mert nem vagyok olyan típus. De ha mégis így van, akkor arra gondolok, hogy 'Nyugalom. Csak kimegyek, rúgok a labdába párat és megyek haza.' Ez be szokott válni.


Milyen volt Sir Alex Fergusonnal való elsõ találkozásod?
Julie Hutcheon, Egyesült Királyság

Ez Seattle-ben történt, az amerikai túrán. Odajött, kezet ráztunk és körülbelül 10 percig beszélgettünk. Nagyon ideges voltam akkor. Fantasztikus, amióta itt van a csapatnál. Amikor a tévében látod, arra gondolsz, hogy 'Nem akarok keresztbe tenni neki', de Carringtonban nyugodt és együtt lehet nevetni vele.


Melyik három szóval tudnád leírni személyiségedet?
Pu Zhang, Spanyolország

Vidám, merész és optimista.


Nehéz váltani néhány nap alatt egy barátságos válogatott mérkõzésrõl egy téttel bíró United találkozóra?
Stephen Carr, Dundalk, Írország

Nem. Hiszen ez a foci és ezt csinálom. Ez a munkám. Mindig alkalmazkodni kell a különbözõ helyzetekhez. Természetesen át lehet állni. A válogatott mérkõzések amúgy soha nem barátságosak. Minden alkalommal 100%-ot adok ki magamból a pályán.


Nekem is 4-es a számom a csapatban. Van bármi oka, hogy ezt választottad?
Fatik Khan, India

Nem én választottam, hanem megkaptam. De nem zavar, a szám az a nap végén is egy szám marad. Lehetnék 99-esben is, az sem zavarna. Nem jelent semmi olyat, hogy magasabban vagy alacsonyabban vagy a rangsorban.


Melyik a kedvenc gólod, amit idén a United szerzett?
Kyriacos Theocharides, Nicosia, Ciprus

Nani gólja a Chelsea ellen jó volt, ami a felsõ sarokban landolt. De azt mondom, a Community Shielden lõtt második gólunk, mert ott öt játékos is nagyon jól ért a labdába és nagyszerû befejezés volt. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!