Norwoodnak a United a célja

Oliver Norwood célja, hogy az idei, kölcsönben töltött szezonjával sikerüljön betörnie Sir Alex Ferguson tervei közé.


Az északír válogatott játékos jelenleg a League One-ban szereplõ Scunthorpe csapatánál szerepel kölcsönben. Sir Alex továbbra is abban hisz, hogy a legtehetségesebb fiatal játékosait kölcsönbe engedi rövid idõre, így biztosítva számukra rendszeres kezdõ lehetõséget, amivel tovább fejlõdhetnek.

Norwood megjárta a United akadámiai rendszerét és nagy tekintélynek örvend az Old Trafford folyosóin és aki Ferguson jövõbeli terveinek egyik kulcsfontosságú alakja lehet.

A 20 éves játékos lenyûgözõen teljesített a Scunthorpe-nál, már számos Championship klub érdeklõdésének adott hangot a játékmester iránt, aki eredetileg csak januárig került a League One klubhoz.

A skót menedzser jól ismert terve az, hogy a tehetséges fiatalokat kölcsönbe küldi, mielõtt visszahívná õket, hogy esélyt adjon az elsõ csapatban számukra. Norwood pedig reméli, Tom Cleverley és Danny Welbeck nyomdokaiba léphet, akik szintén korábban kölcsönben szerepeltek, majd idén már az elsõ csapat állandó tagjaivá váltak.

"Hat vagy hét éves korom óta az az álmom, hogy a United elsõ csapatában játszam, ezért keményen dolgozom" - mondta Oliver a skysports.comnak.

"Nagyon élvezem a scunthorpe-i idõszakot. Minden meccsen kezdõ voltam, mióta itt vagyok, az egész arról szól, hogy meccseket kapjak kölcsön szerzõdésem alatt, amiken jól teljesítsek."

 


Norwoodot olyan játékos inspirálja, mint Cleverley, aki szintén alacsonyabb ligákban tanulta meg a mesterséget, idén pedig már Ferguson tervez vele.

"Amikor Tom fiatalabb volt, mindig láthattad, hogy jó játékos lesz belõle, aki extra dolgokra képes és immár nagyszerû középpályássá formálta magát.

"Az egész a League One-ban kezdõdött számára, keményen dolgozott azért, ahol most van és nincs okom, miért ne remélhetném én is ugyanezt a befektetett munkám után."

A United figyelemmel kíséri a fiatal középpályás fejlõdését, az elõzõ hónapban Paul Scholes vette szemügyre Norwood játékát a Huddersfield elleni döntetlen során, ahol a középpályás elsõ gólját szerezte a Scunthorpe csapatában egy lenyûgözõ távoli lövést követõen.

"Sir Alex a Huddersfield elleni mérkõzésre elküldte Paul Scholest, hogy megfigyeljen engem. Jó volt õt ott látni, ráadásul megszereztem elsõ gólomat is."

"Warren Joyce minden kölcsönben szereplõ játékost figyelemmel követ és jelentéseket tesz a menedzsernek, aki egyedüliként majd döntést hoz."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!