U18: United 1-2 Liverpool

Sam Byrne elsõ akadémiai gólja sem mentette meg a Unitedet abban, hogy az igen rossz körülmények között lejátszott találkozón vereséget szenvedjen a Liverpooltól.


Nem ez volt az elsõ eset, amikor a Vörös Ördögök korán gólt kaptak. A Liverppol elsõ támadásából betalált a találkozó elsõ percében, amikor Jack Dunnt nem tudták megállítani a védõk és a United kapujába lõtt. Ez a sokk nem sokat csillapodott, amikor Jacobnak nagyot kellett védenie Marc Pelosi helyzeténél, megakadályozva, hogy még nagyobb hátrányba kerüljön a hazai csapat.

A United azonban megmutatta bátorságát és a 12. percben csodás támadást követõen egyenlített. Gyliano van Velzen, Adnan Januzaj és Mats Daehli is része volt a támadásnak, de Charni Ekangamene okos szélsõ játéka lehetõvé tette a szésõ védõ számára, hogy egy remek beadással gólpasszt adjon az ír támadónak, Sam Byrne-nek.

A szélekkel mindkét védelemnek meggyûlt a baja az elsõ félidõ során, azonban a Mersey-partiak jobban alkalomazkodtak a körülményekhez és több helyzetet alakítottak ki.

A második félidõben több nyomást gyakorolt ellenfelére a United, Ekangamene passza után Daehli lövése mellé ment, majd Byrne hozta helyzetbe a norvég középpályást, aki kapu fölé lõtt, ráadásul nem sokkal ezt követõen Tyrell Belford két hatalmas védést mutatott be Daehli és Byrne helyzeteinél.

Mike March csapatának is voltak helyzetei, de Morgan, Kristoffer Peterson és Dunn helyzeteinél is megmutathatta Jacob kapus, mire képes, ha védenie kell.

Daehli ismét pár centivel tévesztett csak kaput, majd a mérkõzés végén Rudge-ot kellett lecserélni fej sérülés miatt. A hosszabbítás perceiben a liverpooli Dunn Jacob mellett megszerezte saját és csapata második gólját, ezzel a Mersey-partiak mindkétszer legyõzték bajnokin a Unitedet.

Premier Academy League
Manchester United 1-2 Liverpool
Carrington

United: Jacob - Love, Blackett, McCullough, Ekangamene - Daehli, Rudge(Dalley 90.), Weir, van Velzen - Januzaj - Byrne
Nem használt cserék: Wilkinson, Coll, Gorre, McNair

Gólszerzõ: Byrne 12' illetve Dunn 1', 90'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!