Norwood kölcsön órái

Nem kellett sok idõ Oliver Norwood számára, hogy felfedezze, a kultúrált, passzolós játék nem mindig a legmegfelelõbb a League One-ban, abban a ligában, ahol sokkal több a kemény párharc, a légi csata és a test-test elleni ütközet.


De a 20 éves középpályás - egyike azon kilenc United játékosnak, akik kölcsönben szerepelnek - minden percét élvezi a scunthorpe-i idényének és bevallja, hamar megtanulta, hogyan szabja meg játékát. És valóban, Norwood fokozott fizikai állapotát jól példázza a hétvégi, Notts County ellen elszenvedett 3-2-es vereségkor megítélt kiállítása. (Itt jegyeznénk meg, hogy a Scunthorpe igen erõsnek vélte a döntést és fontolgatta a fellebbezés lehetõségét is.)

Az incidens elõtt Norwood a United Reviewnek adott interjút, melyben a League One-ban történõ játékot harcként jellemzett.

"Minden apró területért vagy kis idõért, amíg nálad a labda meg kell küzdeni" - mondta a középpályás.

"Ez kicsit felnyitotta a szemem. Megtanított egy kicsit a játék ronda részére is és arra, mennyire fontos is labdavesztések utén visszaszerezni azt. Azt is megtanultam, hogy néha bizony kicsit meg kell rúgni az ellenfelet, mert õ néhány perc múlva ugyanezt fogja veled tenni."

"Beletelt 1-2 mérkõzésbe, mire megszoktam a League One tempóját, de úgy érzem már megszoktam. A Scunthorpe 4-4-2-t játszik két szélsõvel, úgyhogy a hagyományos belsõ középpályás posztot játszhatom. Box-to-box szerepkört játszhatok, így sok rám jellemzõ labdát adhatok."

 


Bár Alan Knill, a Schunthorpe menedzsere is elismeri, Oli játékának azon részén, amivel megállíthatja az ellenfelet még kell dolgozni, de soha nem kételkedett a játékos azon képességében, amit a labdával képes tenni. Egy higgadt középsõ középpályás ez a Burnleyben született északír válogatott játékos, aki rendkívüli módon gondolkozik a pályán, passzok széles skáláját használja és aki látványos pontrúgásokra képes. Ám Norwood elmondta, a League One esélyt adott neki, hogy a játéka más területein is javulhasson.

"A közelmúltban beszélgettem Warren Joyce-szal és megkérdeztem tõle, miben kellene jobbnak lennem. Mindketten egyetértettünk abban, hogy amikor nincs nálunk a labda, olykor eltûnök kis idõre. Már dolgozom ezen és remélem, ezt kiküszöbölöm addigra, mire ez a kölcsön szerzõdésem lejár."

Norwood hosszú távú célja a United, akkor sem lenne csalódott, ha a január 2-án lejáró kölcsön után ismét elkerülne egy csapathoz fél évre.

"Rengeteget tanulsz" - folytatta a középpályás. "Minden fiatal szeretne kölcsönbe kerülni, mert a végén jobbá válunk."

Természetesen árnyoldala is van ennek. Ugyanis Norwood még nem mutatkozhatott be a United elsõ csapatánál, pedig ha az Old Traffordon maradt volna, talán már neki is megadatott volna, hogy a Ligakupában pályára lépjen a felnõttek között. Ám a játékos bízik abban, eljön az õ ideje is.

"A menedzser mindig hitt a fiatalokban. Ez nem változik meg. Azt hiszem, inkább hoz fel egy fiatalt, mint hogy vegyen egy játékost."

"Ha ebben a szezonban a tartalékoknál maradok, az nem tett volna olyan jót velem. Ehelyett megtapasztalom az elsõ csapatos életet és hétrõl-hétre pályára lépek...ettõl javulok igazán."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!