Fergie továbbra is hisz Rooneyban

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson kijelentette, hogy nem érdekli Wayne Rooney góltalansága.


Wayne Rooney hihetetlen góllövési formában kezdte a 2011/2012-es szezont, azonban szeptember közepe óta nem találta a kapuba a Premier Leagueben.

 

A Manchester United góltermelése is innentõl kezdve kezdett mélyrepülésbe, amelyre jó példa, hogy október 1. óta egy gólnál egyszer se szereztek többet a bajnokikon, azonban Ferguson elmondása szerint elégedett, mind a csapat, mind Rooney formájával.

 

"Remek szezonkezdetet produkált, azt hiszem jelen pillanatban 11 gólnál jár idén, de még fog gólokat szerezni, ez nem is lehet kérdéses" - kezdte a skót menedzser, hozzátéve, hogy gólhatékonysága azért is gyengült, mert több alkalommal a középpályán szerepeltette az angol válogatott csatárt.

 

"Múlt szombaton parádés formában játszottunk, ugyanolyan jól játszottunk, mint ahogy az egész szezonban."

 

"Csak egy kis szerencsére lett volna szükségünk a kapu elõtt - ezzel sikerült volna jobb eredményt elérnünk, hiszen a Newcastle is kitett magáért."

 

"Rengeteg lehetõséget dolgoztunk ki, és tényleg igazán magabiztosan megkellett volna nyernünk azt a mérkõzést, úgyhogy a helyzetkidolgozással nem volt problémánk."

 

 

Ferguson szentelt arra is idõt, hogy dicsérje a nyáron érkezett szélsõ, Ashley Young formáját és teljesítményét, aki pont egykori csapata, az Aston Villa ellen léphet pályára a mai nap folyamán.

 

"A középpálya szélérõl nagyon veszélyes tud lenni, de eddig még soha nem jutott lehetõséghez, hogy távolról végezhessen el szabadrúgásokat, ahogyan azt Becks [David Beckham] tette" - tette hozzá.

 

"Wazza [Rooney] és Ryan [Giggs] teljesen uralják a szabadrúgásokat azokról a helyekrõl, úgyhogy nem volt olyan lehetõsége erre, amilyen a Villában is volt."

 

"Ki kell szorítani Wazzát, és az öreg rókát, mielõtt elkezdheti elvégezni õket!"

 

"Fantasztikus szezont futott tavaly a Villánál, mindenki láthatta, hogy mennyire felnõtté vált a játéka, és leginkább ez hívta fel a figyelmemet rá."

 

"Akkor 25 éves volt, amikor eldöntöttük, hogy leigazoljuk, és már akkor is olyan tapasztaltnak tûnt, emellett pedig számos pozícióban képes volt játszani, mindkét szélen és a csatárok mögött is."

 

"Ebbõl a szempontból, hogy hihetetlenül sokoldalú játékost szerzõdtettünk, aki hihetetlen beadásokra képes, kiveszi a részét a gólokból és nagyon veszélyes a kapura is."

 

"Három nagy ziccere is volt a Newcastle ellen; kapufát lõtt, egy lövését a gólvonal elõtt blokkolták, egy pedig nem sokkal ment mellé, ami elég jó teljesítmény egy szélsõtõl."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!