Ferguson támogatja játékosait

Sir Alex Ferguson újabb mestermunkára számít idegenben csapatától, amikor az európai kupaporondon nyomással a vállukon csapnak össze a Basellel.


A Manchester Unitednek el kell kerülnie, hogy vereséget szenvedjen, ahhoz hogy továbbjussanak a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, azonban a Vörös Ördögöknek mindezt egy olyan svájci csapat ellen kell megtenniük, akiknek szintén van miért játszaniuk. Ugyanis ha egy esetleges bázeli gyõzelem a legjobb 16 közé jutásukat eredményezné, a United kárára.

 

Sir Alex Ferguson elárulta, hogy szerinte sokba kerülhet számukra a két csapat elsõ, Old Traffordon rendezett mérkõzésén elért 3-3-as döntetlen, azonban támogatja játékosait, hogy szerdán este használják ki tapasztalatbeli fölényüket.

 

"Az elmúlt három-négy szezonban fantasztikus volt az idegenbeli formánk Európában" - kezdte a skót menedzser.

 

"Tényleg remekeltünk, és ilyen teljesítményre lesz szükség szerdán is."

 

"Az egyetlen elõnyünk, hogy nekik mindenképpen nyerniük kell, és meg kell próbálniuk minden tõlük telhetõt azért, hogy legyõzzenek minket. Mi mindig is híresek voltunk arról, hogy sokat tartjuk magunknál a labdát, ez a játékunk egyik kulcsa. Ez meghatározhatja az egész mérkõzés menetét, és csillapíthatja a hangulatot."

 

"Játszottunk már nem is oly rég a Bursaspor és a Besiktas ellen, és mindkét helyen hihetetlen hangzavar és egyben hangulat fogadott minket, de ezt megfelelõ labdatartással és koncentrációval ki lehet iktatni. Erre szükséged is van az ilyen mérkõzéseken."

 

 

A már sokat megélt nemsokára 70 éves edzõlegenda elismerte, hogy a Bajnokok Ligája küzdelmei idõrõl-idõre nehezebbek, köszönhetõen a kevésbé ismert csapatok elõre törésével, akik nagyon megnehezítik a nagyobb csapatok dolgát. 

 

"Az európai kupaporond még mindig külön kívást jelent számunkra" - tette hozzá.

 

"Talán egy kicsit fel kellene pörgetnünk ilyenkor a játékunkat, és nem lebecsülni a csoportkörös ellenfeleinket. Talán a kényelmességünk az ilyen mérkõzésken okozta a vesztünket az Old Traffordon."

 

"De megvan hozzá a megfelelõ játékosanyagunk, hogy tovább jussunk, ez nem kérdéses. Teljesítenünk kell - nem lesz egy könnyû mérkõzés, de nem is számítottunk arra, hogy így lesz."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!