Rooney maximálisan a Baselre koncentrál

Sir Alex Ferguson kijelentette, Wayne Rooneyt nem fogja hátráltatni, hogy csütörtökön meghallgatásra hivatalos az UEFA fõhadiszállására, hiszen az a legfõbb célja, hogy tovább lõje a legjobb 16 közé csapatát a Bajnokok Ligájában.


A skót menedzser visszautasította azt a találgatást, miszerint csatára fejben valahol egészen máshol járhat majd holnap este, még akkor is, ha a válogatottból való eltiltásának meghallgatása éppen Svájcban lesz, egy nappal az FC Basel elleni sorsdöntõ BL-mérkõzést követõen. Pedig a játékos számára hihetetlenül fontos nap lehet december 8., amikor eldõl, hogy mérséklik-e három mérkõzéses eltiltását, amely akár azt is jelenthetné egyes pletykák szerint, hogy Fabio Capello kihagyja a 2012-es Európa-bajnokságra utazó keretébõl.

 

Amikor arról kérdezték, hogy van-e bármilyen aggodalma Wayne figyelmét illetõen, Sir Alex válasza egyértelmû volt:

"Holnap meccse lesz. Nem hiszem, hogy akár csak egy pillanatra is eszébe jutnak a meghallgatás."

 

 

A koncentráció központi téma volt a Basel elleni meccs elõestéjén a skót menedzsernél, ahol a Vörös Ördögök nem szenvedhetnek vereséget. Megismételve a hétvégén adott nyilatkozatának egyes részeit, Sir Alex elmondta, hogy teljes mértékig felkészült a Basel elleni kemény erõpróbára, akikkel szeptemberben csak 3-3-as döntetlent tudtak elérni az Old Traffordon.

 

"Biztosítanunk kell magunk számára, hogy irányítani tudjuk a mérkõzést, ahogyan azt tetünk hétvégén az Aston Villa ellen" - tette hozzá.

 

"Fantasztikus atmoszféra lesz, de az elmúlt években parádés formánk volt idegenben, ez pedig segíthet. Remélhetõleg ez holnapra is vonatkozik majd."

 

"Semmi probléma nem volt a taktikánkkal az elsõ mérkõzésen [3-3]. Mindösszesen az önelégültség volt az, ami a vesztünket okozta, ugyanis nem használtuk ki az adandó helyzeteinket. De aztán elvégeztünk a feladatunkat az Otelul Galati ellen, jól teljesítettünk a Benficával szemben, és csak a balszerencsénken múlt, hogy nem nyertünk otthon a portugálok ellen." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!