Fergie: Jól teljesítünk

Sir Alex Ferguson visszautasított minden olyan állítást, miszerint csapata alulteljesített a 2011/2012-es szezon elsõ szakaszában.


A Vörös Ördögök jelen pillanatban öt pontos lemaradásban vannak a Premier League tabelláján az õsi rivális Manchester Cityvel szemben, és csak két ponttal elõzik meg a mögöttük álló Tottenhamet, akik egy mérkõzéssel kevesebbet játszottak.

 

A United szintén nem parádézik a Bajnokok Ligájában sem, miután még nem sikerült bebiztosítaniuk továbbjutásukat a legjobb 16 közé, és ehhez el kell kerülniük, hogy vereséget szenvedjenek a Basel ellen a mai utolsó csoportmérkõzésen.

 

Egyes vélemények szerint a rájuk nehezedõ hatalmas nyomás kezdi uralma alá venni Sir Alex Ferguson fiatal csapatát, míg a sérülések nagy száma egyáltalán nem segíti kilábalásukat formahanyatlásukból.

 

A skót menedzser ennek ellenére úgy véli, hogy csapata jó formának örvend, és eltökélt azt illetõen, hogy csapatát nem fogja agyon nyomni a vállukra nehezedõ nyomás.

 

"Az emberek szerint nem teljesítünk jól, de másodikak vagyunk a bajnokságban, és olyan helyzetben vagyunk, hogy kvalifikálhatjuk magunkat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába is" - kezdte.

 

"A nyomás nincs hatással ránk."

 

"Csak nézzük meg, hogy hány nagy mérkõzést játszanak ezek a játékosok. Minden évben az utóbbi idõszakban döntõket, elõdöntõket, negyeddöntõket játszottunk, emellett pedig a Premier Leagueben is hatalmas rangadókat vívtunk meg."

 

"Erõs keretünk van, és ez az erõs keret fog minket továbbjuttatni a következõ körbe."

 

 

A United azzal a tudattal utazhatott Svájcba, hogy egy ponttal biztosíthatják helyüket Európa legjobb 16 csapata között. Azonban ha párhuzamot vonunk 2005-el, ahol szintén ez volt a helyzet, akkor láthatjuk, hogy ez nem mindig könnyû feladat, ugyanis a manchesteriek akkor szégyenszemre kiestek. 

 

Ferguson tudja, hogy sokak fejében ott vannak a múltbeli események, de azonnal visszautasította ennek a lehetõségét.

 

"Az a csapat, amely akkor játszott, nagyon fiatal volt, és rengeteg sérülés tizedelte" - tette hozzá.

 

"Az az idõszak csalódástkeltõ volt. De ez már hat évvel ezelõtt volt. Azóta parádés mérleggel rendelkezünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!