Sir Alex célja az EL-gyõzelem

Sir Alex Ferguson elárulta, furcsa érzés lesz, hogy nem harcolhatnak majd a BL-ben az Újévben, de kijelentette, hogy a Manchester United játékosainak mostantól ehelyett az Európa-liga sikerért kell küzdeniük.


A Vörös Ördögöknek nem sikerült kvalifikálniuk magukat a Bajnokok Ligája tavasszal kezdõdõ kieséses szakaszába, miután Bázelben 2-1-es vereséget szenvedtek el szerdán este. És bár érthetõen csalódottság hatja át az egész klubot Manchesterben, a menenedzser szerint a Unitednek mostantól a második számú európai kupasorozatra kell koncentrálniuk.

 

"Ez egy jó, és erõs sorozat. Csak meg kell néznünk, hoy milyen csapatok alkotják a mezõnyt" - kezdte Sir Alex mai sajtótájékoztatóján.

 

"Számunkra, ahogy azt aznap este is elmondtam, az Európa-liga a büntetés, amit úgy értek, hogy 20 éve ennek a klubnak a számára csak a Bajnokok Ligája létezett, minden akörül forgott. Csak arra gondoltunk, hogy megnyerjük a legrangosabb európai kupasorozatot."

 

"Ez a büntetés azért, amiért csalódástkeltõ módon nem tudtuk felvenni a kesztyût ebben az évben, különösen azt követõen, hogy az elmúlt négy évbõl háromszor döntõt játszhattunk."

 

"Ennek ellenére nem fogjuk könnyedén venni az Európa-ligát - ez is egy olyan sorozat, amelyet meg akarunk nyerni. Ott leszünk, és megpróbálunk gyõzni."

 

 

A United bajnoki címért folytatott harcában a városi rivális City a legfõbb ellenfél, és ahogy eddig a Premier Leagueben, úgy most az Európa-ligában is kéz a kézben haladhatnak elõre, miután õk is kiestek a Bajnokok Ligájából. Azonban mivel így két csapat lesz érdekelt a sorozatban azonos városból, így meg megoldásra vár a sorsolásuk.

 

"Azok alapján az információk alapján, amelyeket ma kaptunk, miután egy városból két csapat is ott lesz a sorozatban, elképzelhetõ, hogy valamelyik csapatnak kedden kell játszania" - tette hozzá Ferguson.

 

"Nem játszhatunk szerdán, mert akkor van a Bajnokok Ligája is. De tudom tudom a teljes indokot. Várnunk kell, és meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok."

 

"Nagyon fontos lenne, hogy legyen három napnyi szünetünk az Európa-liga meccseink után. Mindig is azt gondoltam, nagyon fontos, hogy ha Európában vagy érdekelt, akkor legyen három napnyi szüneted, mert az ilyen szereplések sokat kivehetnek belõled, különösen ha még utaznod is kell."

 

"Biztosítanunk kell, hogy megfelelõ szervezettség és felkészültség mellett vágunk majd neki ennek a sorozatnak. Ez változtatásokat követel, ez nem kérdéses. Ha sikerül jól kidolgoznunk, és sokáig eljutunk ebben a sorozatban, akkor az azt jelenti, hogy akár nyolc alkalommal is lehet meccsünk csütörtökön és vasárnap." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!