Hargreaves kész a visszatérésre

Owen Hargreaves Manchester Unitedbe való visszatérését támogatja fizikoterapeutája, aki megmentette a játékos majdnem kettétört karrierét.


Az angol válogatott középpályás az elmúlt két évet a futball pályák látogatása helyett kórházban és leginkább lábadozással töltötte múlni nem akaró térdsérülései miatt, azonban sok-sok érte aggódó Vörös Ördög szimpatizáns végre fellélgezhet, ugyanis nem elképzelhetetlen, hogy a West Bromwich Albion elleni szombati bajnokin pályára lép az Old Traffordon.

 

Úgy tûnt, erre az eseményre már tavaly májusban sor került, amikor egy Sunderland elleni bajnoki utolsó perceiben beállt, azonban visszatérése nem lehetett teljes, ugyanis hiába tervezte úgy, hogy együtt kezdi meg a felkészülést nyáron az Amerikában túrázó társaival, Sir Alex Ferguson nem számíthatott a kanadai születésû játékosra, aki éppen szülõhazájában, egy helyi specialista, Alex McKechnie kezei között töltött el hét hetet.

 

McKechnie magabiztos azt illetõen, hogy az egykori Bayern München játékos megfelelõ állapotban van ahhoz, hogy a Premier League kemény, fizikális stílusát bírja, de azt is megértené, ha Sir Alex Ferguson végül mégis a játékos pihentetésénél döntene, legalábbis a következõ bajnokira.

 

 

"Hogy Owen játékra kész állapotban van-e? A felépülése szempontjából igen, de a futball szempontjából ez már az edzõje megítélésére van bízva. De jelen pillanatban, ha szükség van rá, akkor bevethetõ, és ez a lényeg" - mondta a specialista a Daily Telegraphnak.

 

"Hét hétig kezeltem, amelybõl az utolsó kettõt az edzõpályán töltöttünk, hogy újra tanulja azokat a mozdulatokat, amiket majdnem két éve nem végezhetett."

 

"Nem értünk egy másodpercre se a labdához. Engem nem érdekel a labda, nem vagyok edzõ, de Owen minden dicséretet megérdemel. Most már Owen térfelén pattog a labda - õ pedig biztos vagyok benne, hogy keményen visszarúgja azt a kétkedõk felé."

 

McKechie, aki többek között attól vált híressé, hogy megmentette az NBA, és a Los Angeles Lakers sztárja, Shaquille O'Neill karrierét, azt is elmagyarázta, mit tett azért, hogy Owen Hargreaves visszanyerje maximális erõállapotát, miután térdsérülése miatt teste egyes részeit nem tudta, vagy nem kellett használnia.

 

"Olyan sportolókat kezelek, akik az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbálják folytatni pályafutásukat, ám Owen mindent beleadott, hogy megfelelõ edzettségi állapotba kerüljön" - tette hozzá.

 

"Olyan helyzetben volt, hogy azt sokan olyan mély válságnak tartanák, ahonnan már nincs visszaút. Fel kellett ráznunk a testét, hogy a természetes, alap mozgásokat újra el tudja végezni."

 

"Egy alap edzettség nélkül, olyan vagy, mintha vaktölténnyel lövöldöznél."

 

"Egyszerûen fogalmazva, az izmok elernyedtek - pedig egy futballistának ezek termelik az erõt. Az olyanok esetében, mint Owen, akik térdproblémákkal küzdenek, az elsõ lépés, hogy a comb megmunkálására kell nagy hangsúlyt fektetni, súlyokat kell emelgetni."

 

"Ezzel a metódussal megerõsödik az egész láb, de a legfontosabb, hogy erõt fejt ki." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!